Πώς να προετοιμάσεις το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο για το κρύο;

Πώς να προετοιμάσεις το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο για το κρύο;

3.576 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2022)

Ο χειμώνας ήρθε και φέρνει μαζί του πιο χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων. Εμείς έχουμε βρει πέντε τιπς για τους οδηγούς ηλεκτρικών ώστε να προετοιμάσουν σωστά τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

5 TIPS & συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις

Οι περισσότεροι από τους οδηγούς ηλεκτρικών αντιμετωπίζουν μερικές δυσκολίες με τα οχήματά τους (όπως συμβαίνει και με τα αντίστοιχα «θερμικά» μοντέλα), αφού η θερμοκρασία πέφτει, συμπαρασέρνοντας μαζί της και την απόδοση της μπαταρίας, η οποία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να φτάσει στη βέλτιστη θερμοκρασία. Καθώς η μπαταρία κρυώνει γρηγορότερα, οι οδηγοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα όπως τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού έτσι θα απαιτούνταν συχνότερη φόρτιση. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά βασικά τιπς και συμβουλές που μπορούν να ακολουθήσουν οι κάτοχοι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

1. Η μπαταρία πρέπει να διατηρείται ζεστή

Το χειμώνα όπως είναι λογικό, η μπαταρία ενός ηλεκτρικού είναι φυσικά πολύ πιο κρύα και πέφτει κάτω από τη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργία της. Η διατήρηση των μπαταριών όσο το δυνατόν πιο ζεστές βοηθάει στην απόδοσής τους, ενώ σημαίνει λιγότερο χρόνο για το ζέσταμα του αυτοκινήτου. Για το λόγο αυτό, βοηθάει οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να κρατούν το όχημά τους σε γκαράζ ή κάτω από ένα κάλυμμα αυτοκινήτου για να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη θερμότητα, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν σε χαμηλότερο επίπεδο.
 

2. Η φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φορτιστούν μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα σε σύγκριση με τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 15 βαθμούς. Αφού η φόρτιση θα διαρκεί περισσότερο, καλό είναι να γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς όχι μόνο είναι φθηνότερη αλλά και αξιοποιείται περισσότερος χρόνος για να φτάσει στη μέγιστη φόρτισή της.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
citroen