H Nissan έχει τον δικό της τρόπο να ελέγχει την ανθεκτικότητα του χρώματος των μοντέλων της.

To Xenon Weather-Ometer.

οι άνθρωποι του ποιοτικού ελέγχου της Νissan κατάφεραν να ελέγχουν πόσο επηρεάζονται τα χρώματα τους από την ακτινοβολία του ήλιου, στο μισό χρόνο!

Τα δείγματα βαφής ετοιμάζονται και στην συνέχεια τοποθετούνται στο XWO.

Πως τεστάρει η Nissan την αντοχή των βαφών της;

3.848 Επισκέψεις στο άρθρο (24/12/2018)

Πως τεστάρει η Nissan την αντοχή των βαφών της; Δείτε τον τρόπο που οι άνθρωποι της φίρμας κατάφεραν να ελέγχουν πόσο επηρεάζονται τα χρώματα τους από την ακτινοβολία του ήλιου, στο μισό χρόνο!

Αν κάποιος μας ρωτήσει πως θα ελέγχαμε την αντοχή ενός χρώματος στον ήλιο, το πρώτο πράγμα που θα μας ερχόταν στο μυαλό είναι να βάψουμε ένα αυτοκίνητο και να το βγάλουμε έξω, αφήνοντας την μητέρα φύση να κάνει τα υπόλοιπα.
 
Η Nissan όμως έχει τον δικό της τρόπο για να ελέγχει την αντοχή των χρωμάτων για τα νέα της μοντέλα στην ακτινοβολία του ήλιου. Οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο μηχάνημα με σφαιρική μορφή που περιστρέφεται αργά γύρω από μια λάμπα ξένον ισχύος 4.000 watt, που εκπέμπει τον ίδιο δείκτη UV ακτινοβολίας με τον ήλιο, «ψήνοντας» ομοιόμορφα όλα τα δείγματα.
 
Το Xenon Weather-Ometer (εν συντομία XWO) όπως ονομάζεται αυτή η συσκευή, μπορεί να τεστάρει ταυτόχρονα 100 δείγματα βαφής, ενώ καταφέρνει να κάνει τη «δουλειά» στο μισό χρόνο από την μητέρα φύση, καθώς ρίχνει φως 24 ώρες το 24ωρο. «Σε αντίθεση με τα τεστ σε πραγματικές συνθήκες, με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε μόνιμα, συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας, ώστε τα αποτελέσματα να είναι ανεπηρέαστα και πιο αξιόπιστα», δηλώνει ο υπεύθυνος ποιοτικών ελέγχων της Nissan στη Β. Αμερική, Doug Prytula.
 
Βλέποντας πόσο το ψάχνουν λοιπόν οι εταιρείες πάνω σε αυτό το θέμα, ίσως θα ήταν καλό να σκεφτόμαστε και εμείς περισσότερο την επίδραση του ήλιο στο αυτοκίνητό μας και λαμβάνοντας υπόψιν τον καυτό ελληνικό ήλιο, να το περιποιούμαστε ίσως πιο συχνά.

Δείτε στο βίντεο πως λειτουργεί: 
 

AUTOFIT PASXA
4green