Το νέο της μικρό SUV παρουσίασε η Toyota, το οποίο ονόμασε Raize.

Το μήκους 3.995 χιλιοστών και πλάτους 1.695 χιλιοστών SUV πατάει σε ζάντες έως 17 ιντσών.

Στο εσωτερικό μπορεί κανείς να βρει μια οθόνη εννέα ιντσών που συνοδεύει το σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών.

Raize: Το νέο μικρό SUV της Toyota

37.413 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2019)

Το νέο της μικρό SUV παρουσίασε η Toyota, το οποίο ονόμασε Raize και θα εδραιωθεί στη γκάμα της εταιρείας κάτω από το C-HR έχοντας ομολογουμένως πολλές σχεδιαστικές ομοιότητες με το τελευταίο.


Το νέο Toyota Raize απευθύνεται στους πελάτες της μάρκας στις ασιατικές αγορές και έρχεται με ένα επανασχεδιασμένο αμάξωμα. Η εμφάνιση του εμπρόσθιου μέρους είναι πλέον σύμφωνη με την σχεδιαστική γλώσσα της Toyota, η οποία μεταφράζεται σε μια ευρεία τραπεζοειδή γρίλια τοποθετημένη χαμηλά, που πλαισιώνεται από έντονες γωνίες στον προφυλακτήρα, όπου βρίσκουμε τα φώτα ομίχλης και τα LED φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος η macho εμφάνιση συνεχίζεται, ενώ η διαφορετικού χρώματος οροφή ανεβάζει ακόμα περισσότερο το σπορ στοιχείο.
 
Το μήκους 3.995 χιλιοστών και πλάτους 1.695 χιλιοστών SUV πατάει σε ζάντες έως 17 ιντσών που εδρεύουν κάτω από τα φουσκωμένα φτερά που ενισχύονται με μαύρα προστατευτικά πλαστικά. Η μάρκα αναφέρει πως θα προσφερθούν οκτώ επιλογές χρωμάτων.
 
Στο εσωτερικό μπορεί κανείς να βρει μια οθόνη εννέα ιντσών που συνοδεύει το σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών, ενώ ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων επτά ιντσών είναι επίσης μέρος της καμπίνας. Μένοντας στο εσωτερικό, ο χώρος αποσκευών με διπλό πάτωμα μπορεί να φιλοξενήσει 369 λίτρα, ωστόσο αφαιρώντας το πάτωμα δίνεται η δυνατότητα φόρτωσης αντικειμένων μεγαλύτερου ύψους.
 
Κλείνοντας, τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού είναι πολλά, όχι όμως και η επιλογή των κινητήρων τουλάχιστον κατά το λανσάρισμα του Raize. Σύμφωνα με την Toyota αρχικά το μικρό SUV θα λαμβάνει ισχύ από έναν υπερτροφοδοτούμενο τριών κυλίνδρων κινητήρα 1,0 λίτρου που προσφέρει 98 ίππους και 140 Nm ροπής συνδυασμένο με ένα D-CVT κιβώτιο ταχυτήτων. Επιπλέον το Toyota Raize διαθέτει ένα προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης με την ονομασία Dynamic Torque Control 4WD. Αυτό διανέμει ισχύ στους πίσω τροχούς κατά την εκκίνηση ή όταν το μοντέλο κινείται σε ολισθηρές επιφάνειες οδοστρώματος.

Πληροφορίες για το ενδεχόμενο πέρασμά του στην Ευρώπη δεν έχουν προκύψει προς το παρόν ωστόσο, εφόσον έγινε η αρχή με το λανσάρισμα ενός μικρού SUV, δεν αποκλείεται να δούμε κάτι αντίστοιχο από τους Ιάπωνες μέσα στα επόμενα χρόνια. Αλλωστε, τα μικρά SUV είναι μία από τις best selling κατηγορίες στην Ευρώπη, στην οποία η Toyota δεν έχει εκπρόσωπο αυτή τη στιγμή.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda