Ο συνδυασμός Button και Honda Civic Type R στο Bathurst, μετουσιώθηκε σε χρόνο 2: 35.207.

Ρεκόρ στο Bathurst το Civic Type R (+vid)

1.720 Επισκέψεις στο άρθρο (9/5/2019)

Το Honda Civic Type R έχει σπάσει ένα ακόμα νέο ρεκόρ για τα εμπροσθιοκίνητα αυτοκίνητα παραγωγής, κατακτώντας το στέμμα και στο Bathurst.

HONDA: Ηλεκτρισμένη γκάμα σε όλα τα μοντέλα

Το ισχυρό ιαπωνικό hatchback βρέθηκε στην πίστα του Mount Panorama, Bathurst, στην Αυστραλία, με σκοπό να κατακτήσει ένα ακόμα ρεκόρ πίστας για την κατηγορία των μπροστοκίνητων μοντέλων, κάτι που τελικά κατάφερε. Αυτή τη φορά το Civic Type R βρέθηκε στα χέρια του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Jenson Button, ο οποίος παράλληλα αποτελεί και πρεσβευτής της Honda.
 
Ο συνδυασμός Button και Honda Civic Type R στο Bathurst, μετουσιώθηκε σε χρόνο 2: 35.207, τόσο όσο χρειάστηκε για να καλυφθεί ένας ολόκληρος γύρος, κάτι που ήταν αρκετό για να δώσει ένα ακόμα ρεκόρ στο μοντέλο.
 
Το γεγονός πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα, με την εν λόγω πίστα να έχει μήκος 6,2 χιλιόμετρα, να μετρά 23 στροφές και να βλέπει το υψηλότερο με το χαμηλότερο σημείο της να έχει απόσταση 174 μέτρα. Μάλιστα ο προαναφερόμενος χρόνος (2: 35.207) επιτεύχθηκε σε έναν από τους συνολικά 14 γύρους που πραγματοποιήθηκαν, κατά της διάρκεια μίας ώρας το πρωί και δέκα λεπτών το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βρετανός οδηγός κατέχει επίσης το ανεπίσημο ρεκόρ γύρου στη πίστα του Mount Panorama με ένα μονοθέσιο της F1 (1: 48,8 το 2011). Είναι επίσης υπεύθυνος για το σπάσιμο του ρεκόρ γύρου στο Hungaroring πέρυσι, και πάλι με ένα Civic Type R.
 
Μέχρι στιγμής το «καυτό» hatchback της Honda κατέχει το ρεκόρ από διάφορες πίστες παγκοσμίως όπως οι: Nurburgring, Spa-Francorchamps, Silverstone, Estoril και Magny-Cours, αν και το ρεκόρ στην Αυστραλία είναι το πρώτο που σημειώνει εκτός Ευρώπης.
  

Διαβάστε περισσότερα για το HONDA CIVIC