Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα από τη Nissan και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα από τη Nissan και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Ριζικά αλλαγμένο το Nissan Qashqai στην ηλεκτρική του εποχή

9.547 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2023)

- Κυκλοφόρησαν τα πρώτα ανεπίσημα σχέδια.
- Με έμπνευση το Hyper Urban πρωτότυπο.
- Αποκλειστικά ηλεκτρικό στη νέα του γενιά.
- Στο εργοστάσιο της πόλης Σάντερλαντ η κατασκευή του ηλεκτρικού Nissan Qashqai.

Κυκλοφόρησαν τα πρώτα ανεπίσημα σχέδια

Το Nissan Qashqai θα μεταμορφωθεί σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV στη νέα του γενιά και τα πρώτα ανεπίσημα σχέδια μας δίνουν μία πρώτη ιδέα για την εξωτερική εμφάνιση που ενδεχομένως θα αποκτήσει. Εντελώς διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση από αυτή που το γνωρίζουμε για το οικογενειακό SUV της ιαπωνικής μάρκας, που θα παραχθεί στο εργοστάσιο της μάρκας στην πόλη Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με έμπνευση το Hyper Urban πρωτότυπο

Όπως έχει επιβεβαιώσει η Nissan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Qashqai, θα αντλήσει έμπνευση από το concept Hyper Urban, που είδαμε για πρώτη φορά στο Σαλόνι του Τόκιο. Ως εκ τούτου οι σχεδιαστές της ιστοσελίδας autoexpress βασίστηκαν σε αυτά τα λεγόμενα και παρουσίασαν τα σχέδιά τους. Στις εικόνες εμφανίζεται ένα SUV με μήκος περίπου 4,5 μέτρα. Το εντελώς κλειστό μπροστινό μέρος φέρει λεπτά LED φωτιστικά σώματα αλλά και έναν ογκώδη προφυλακτήρα. Ίδια... συνταγή ακολουθείται και στο πίσω μέρος. Το γεγονός πως το νέο ηλεκτρικό Qashqai θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV, όπως το Scenic της Renault, θα δώσει τη δυνατότητα του μηχανικούς της ιαπωνικής μάρκας να βελτιώσει σημαντικά τους χώρους στην καμπίνα, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ θα κυμαίνεται περίπου στα 500 λίτρα.

Αποκλειστικά ηλεκτρικό στη νέα του γενιά

Η μεγαλύτερη αλλαγή του νέου Nissan Qashqai θα είναι φυσικά το γεγονός πως θα είναι αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικό. ¶λλωστε, η Nissan έχει δεσμευτεί να λανσάρει μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη από δω και στο εξής. Πληροφορίες για τα ηλεκτρικά σύνολα δεν έχουν υπάρξει, αλλά το πιθανότερο είναι πως το best-seller οικογενειακό SUV θα εξοπλιστεί με μεγέθη μπαταριών 60 kWh έως 90 kWh, σε εκδόσεις με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ και αυτονομία που θα ορίζεται περίπου στα 560 χιλιόμετρα.

Στο εργοστάσιο της πόλης Σάντερλαντ η κατασκευή του ηλεκτρικού Nissan Qashqai

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως το νέο Nissan Qashqai θα είναι ένα από τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα που επιβεβαίωσε η Nissan ότι θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της μάρκας στην πόλη Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με τη νέα γενιά του LEAF και το ηλεκτρικό Juke.

ford
NISSAN