11 φωτογραφίες »

Santa Cruz: Αποκαλύφθηκε το Pick-Up της Hyundai

15.910 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2021)

Η ώρα για την επίσημη αποκάλυψη του Hyundai Santa Cruz ήρθε, με την κορεατική μάρκα να συστήνει στο κοινό το νέο της Pick-Up το οποίο αποφεύγει τον boxy σχεδιασμό των παραδοσιακών μοντέλων της κατηγορίας του, υπέρ ενός νεανικού σχεδιασμού που βασίζεται στα crossover της μάρκας.


Ξεκινώντας από το εξωτερικό η σύνδεση του Santa Cruz με τα SUV/crossover μοντέλα της Hyundai, όπως για παράδειγμα το τελευταίο Tucson είναι ξεκάθαρη. Ουσιαστικά το νέο «αγροτικό» διατηρεί τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμός, με την μεγάλη διαφορά ωστόσο να βρίσκεται στο πίσω μέρος εκεί όπου πλέον υπάρχει η καρότσα. Μιλώντας για την καρότσα η μάρκα αναφέρει πως μετράται στα 132,3 εκατοστά μήκος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο διατίθεται σε διπλοκάμπινη έκδοση.
 
Περνώντας στο κομμάτι των κινητήρων, η Hyundai θα πουλάει στην αγορά των ΗΠΑ το Santa Cruz με δύο μοτέρ, αμφότερα 2,5 λίτρων. Το ένα ατμοσφαιρικό με περισσότερα από 193 άλογα ισχύ και 244 Nm ροπής το οποίο θα συνδέεται με αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης. Το δεύτερο θα πρόκειται για μία υπερτροφοδοτούμενη μονάδα που θα προσφέρει πάνω από 279 άλογα και 420 Nm ροπής. Η εν λόγω επιλογή θα συνδυάζεται με 8τάχτυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και paddles στο τιμόνι. Η τετρακίνηση είναι στάνταρ.
 
Στο εσωτερικό, το Santa Cruz θα διατίθεται με μια οθόνη αφής 8 ιντσών που θα φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, υποστηρίζοντας παράλληλα τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει μία μεγαλύτερη οθόνη 10 ιντσών, αλλά και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων. Η Hyundai υπερτονίζει πως τα πίσω καθίσματα μπορούν να σηκωθούν προκειμένου να εμφανιστεί ένας ακόμα «κρυφός» χώρος αποθήκευσης που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.
 
Η βασική σουίτα συστημάτων ασφαλείας του Santa Cruz περιλαμβάνει πλήθος χαρακτηριστικών, ενώ εξίσου πολλά είναι και τα προαιρετικά. Η Hyundai θα αρχίσει να κατασκευάζει το Santa Cruz στο εργοστάσιο στο Montgomery της Αλαμπάμα, τον Ιούνιο. Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν αργότερα το καλοκαίρι, ενώ μέχρι στιγμής φαίνεται πως το Pick-Up δε θα απασχολήσει την Ευρώπη. 
 

Toyota
test center