Δείτε την αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα για το πως θα δείχνει η Maserati Alfieri, σε σχέση με το concept που παρουσιάστηκε στη Γενεύη το 2014.

Δείτε την αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα για το πως θα δείχνει η Maserati Alfieri, σε σχέση με το concept που παρουσιάστηκε στη Γενεύη το 2014.

Scoop: Maserati Alfieri

4.050 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2016)

Το 2+2 grand tourer μοντέλο της ιταλικής φίρμας μπορεί παλιότερα να μπήκε στο… ψυγείο, δίνοντας την θέση του στο SUV μοντέλο Levante, αλλά σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε η άφιξη του πλησιάζει και είναι οριστική.

Τα σχέδια της Maserati έχουν ξαναπάρει... εμπρός, μετά και την αλλαγή στην ηγεσία της, την οποία ανέλαβε, μαζί με τα ηνία της Alfa Romeo, ο Reid Bigland. Εξέλιξη που, όπως είναι φυσικό, πυροδότησε τις φήμες για νέα μοντέλα μεταξύ των οποίων και της Alfieri, τόσο σε Coupe όσο και σε Convertible έκδοση (την οποία και βλέπουμε εδώ σε αποκλειστική, ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα).
Το όνομα του μοντέλου έχει προέλθει από τον ένα εκ των πέντε αδελφών Maserati, τον Alfieri Maserati, και έκανε την εμφάνιση του στο σαλόνι αυτοκινήτου στη Γενεύη το 2014. Σημαδιακή χρόνια μιας και τότε η ιταλική φίρμα γιόρτασε την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της.
Η Alfieri που παρουσιάστηκε τότε αποτέλεσε σχεδιαστικό έργο του Marco Tencone, ο οποίος δανείστηκε πολλά στοιχεία από την Maserati A6 GCS/54 του 1954, που ήταν σχεδιαστικό έργο του Pininfarina. 
Στην αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα, που εξασφάλισε ο κατάσκοπος μας, βλέπουμε τις τροποποιήσεις τις οποίες ενδέχεται να έχει το μοντέλο παραγωγής σε σχέση με το concept της Γενεύης, ενώ γίνεται σαφές πως θα έχει και ανοικτή έκδοση (convertible). 
Εκτός από τις αισθητικές παρεμβάσεις που είναι εκτεταμένες, με πιο χαρακτηριστικές εκείνες στα φωτιστικά σώματα, το grand tourer ιταλικό μοντέλο φημολογείται ότι θα κρύβει κάτω από το καπό του, είτε έναν V6, είτε έναν V8 βενζινοκινητήρα με απόδοση, που θα κυμαίνεται από τα 450 μέχρι και τα 570 άλογα αντίστοιχα, ενώ έντονες είναι και οι συζητήσεις γύρω από το ενδεχόμενο τετρακίνησης.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ντεμπούτο της Maserati Alfieri είχε επιβεβαιωθεί στο παρελθόν για το 2016, αλλά η έλευση του Levante, πήγε πίσω τα σχέδια των Ιταλών, τα οποία φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθούν εντός του 2018. Η ανοικτή έκδοση αναμένεται περίπου ένα χρόνο μετά, προς τα τέλη του 2019.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

EUROINS PASXA
fiat