3 φωτογραφίες »

H γρίλια ενσωματώνει στις άκρες της τα φωτιστικά σώματα.

Σε βενζίνη, diesel & υβριδικό το νέο Kia Sorento

6.455 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2020)

Oι πρώτες πληροφορίες για τα κινητήρα σύνολα που θα έχει το νέο Sorento έγιναν γνωστές και περιλαμβάνουν αρκετές επιλογές.


Χθες σας παρουσιάσαμε τις πρώτες εικόνες του νέου Kia Sorento και σήμερα η Kia κάνει γνωστά τα αναλυτικά τεχνικά στοιχεία του νέου της SUV,  λίγο πριν αυτό κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, το νέο Sorento έχει 10 χιλιοστά μεγαλύτερο μήκος και 35 χιλιοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο στα 2.815 χιλιοστά, κάτι που του δίνει την δυνατότητα να προσφέρει περισσότερους χώρους στους επιβάτες του.

Η παλέτα των μηχανικών συνόλων θα αποτελείται από plug-in κινητήρα σύνολα και μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου. Η πρώτη υβριδική επιλογή αποτελείται από έναν 1.600άρη T-GDI τούρμπο κινητήρα βενζίνης, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία λιθίου 14,9 kWh συνολικής απόδοσης 230 ίππων και 350 Nm ροπής. Η δεύτερη θα λανσαριστεί μαζί με τις επιλογές βενζίνης το επόμενο διάστημα. Στο diesel, το νέο Sorento θα διατίθεται στην Ευρώπη με τον 4κύλινδρο Smartstream των 2,2 λίτρων με ισχύ 202 άλογα και 440 Nm ροπής σε συνδυασμό με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της φίρμας.

Στο κομμάτι της αισθητικής του νέας γενιάς SUV, η γρίλια ενσωματώνει στις άκρες της τα φωτιστικά σώματα, ενώ οι δυναμικές γραμμές στο καπό προοικονομούν τα σπορ χαρακτηριστικά που θα το χαρακτηρίσουν. Τα LED φώτα ημέρας φαίνονται ξεκάθαρα, όπως και τα μεταλλικό πλαίσιο στα παράθυρα. Οι ζάντες έχουν ένα σκούρο γκρι φινίρισμα, ενώ οι πλευρές είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές χάρη στα «αιχμηρά» οπίσθια παράθυρα και ένα διακοσμητικό κομμάτι με ασημένια επένδυση στην πίσω κολώνα. Στο πίσω μέρος, τα φώτα έχουν κάθετη «υπογραφή», ενώ στο πάνω μέρος της οροφής έχει τοποθετηθεί αεροτομή, μαζί με ένα αεροδυναμικό πτερύγιο «καρχαρία» που πιθανότατα αποτελεί την κεραία.
 

Mercedes
test center