Δεν έχουν δοθεί οι πρώτες εκτιμήσεις για το ποσό αλλά οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο ότι το ποσό θα φτάσει τα 4 εκατ. ευρώ.

Το μονοθέσιο περιγράφεται από τον οίκο σαν «έργο τέχνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

Ένα από τα πρωταθλήματα ήρθε το 2001 όταν ήταν πίσω από το τιμόνι της Scuderia Ferrari Marlboro F2001.

Σε δημοπρασία μονοθέσιο του Schumi

2.178 Επισκέψεις στο άρθρο (28/9/2017)

Ο οίκος Sotherby θα βγάλει στο σφυρί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μονοθέσια της Ferrari με το οποίο ο θρυλικός Γερμανός πιλότος στέφθηκε πρωταθλητής το 2001.

Η τεράστια καριέρα του Michael Schumacher έφτασε στο τέλος της το 2012, με τον Γερμανό να φτάνει τα 7 πρωταθλήματα, με 91 νίκες, 155 podiums και 1566 πόντους κατά την συμμετοχή του στην F1. Ένα από αυτά τα πρωταθλήματα ήρθε το 2001 όταν ήταν πίσω από το τιμόνι της Scuderia Ferrari Marlboro F2001.

Αυτό το μονοθέσιο φαίνεται ότι θα φτάσει σύντομα σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotherby τον Νοέμβριο στην Νέα Υόρκη. Με νούμερο σασί το 211, το αυτοκίνητο αυτό είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μονοθέσια της ιστορίας της F1 φέρνοντας στην ιταλική φίρμα 2 νίκες.
 
Το μονοθέσιο περιγράφεται από τον οίκο σαν «έργο τέχνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί» καθώς μπορεί ακόμα να οδηγηθεί πλήρως σε ιστορικά events. Δεν έχουν δοθεί οι πρώτες εκτιμήσεις για το ποσό αλλά οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο ότι το ποσό θα φτάσει τα 4 εκατ. ευρώ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του οίκου δήλωσε: « H Ferrari και ο Schumacher είναι κάποια από τα σπουδαιότερα ονόματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και είναι συνώνυμα της επιτυχίας. Είναι εξαιρετικά ταιριαστό ότι θα προσφέρουμε το μονοθέσιο δίπλα σε ονόματα όπως αυτά του Warhol, του Βasquiat και του Johns».

Toyota
test center