Σε δοκιμές η Mercedes EQA

3.345 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2020)

H αμιγώς ηλεκτρική GLA κάνει τις δοκιμές της λίγους μήνες πριν το ντεμπούτο της σε κάποια μεγάλη Έκθεση μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Σε δοκιμές κάτω από πραγματικές συνθήκες «συνελήφθη» από τον κατασκοπευτικό φακό η Mercedes EQA, το μοντέλο που θα τοποθετηθεί στην βάση της EQ ηλεκτρικής crossover γκάμας της μάρκας.

H EQA δεν θα βασίζεται σε κάποια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα αλλά θα χρησιμοποιεί το δάπεδο της νέας GLA που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Οι ειδικοί κάνουν λόγο πως αυτό το γεγονός ίσως πλήξει τις πωλήσεις του μοντέλου γιατί, αυτή την στιγμή, οι άνθρωποι που αγοράζουν ηλεκτρικά είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που θέλουν να αγοράσουν και έτσι ίσως προτιμήσουν κάποιο μοντέλο που θα έχει αναπτυχθεί εξ αρχής πάνω σε κάποια πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.

Παρά την επιλογή αυτής της Mercedes, η ηλεκτρική αυτονομία θα είναι αρκετά μεγάλη αφού οι περισσότερες αναφορές κάνουν λόγο η EQA θα εξοπλίζεται με μια μεγάλη μπαταρία 60 kWh. Tα ηλεκτρικά μοτέρ θα είναι δύο θα προσφέρουν ισχύ 270 ίππων και 500 Nm ροπής με το 0-96 χλμ./ώρα να γίνονται σε περίπου 5 δευτερόλεπτα.

Η νέα EQA θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο αλλά το εμπορικό λανσάρισμα αναμένεται να γίνει το 2021.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center