To Formentor σε δοκιμές.

Το Formentor concept.

Σε δοκιμές στο χιόνι το CUPRA Formentor

1.753 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2020)

Το Formentor της CUPRA θα μπει σε παραγωγή σύντομα αλλά πήγες κάνουν λόγο τώρα πως δεν θα προσφερθεί τελικά με plug-in υβριδικό σύνολο αλλά με ένα 2λιτρο TSI 300+ ίππων.

To 2019 η CUPRA παρουσίασε το Formentor λέγοντας πως έτσι θέλει να γιορτάσει τον ένα χρόνο από την ανεξαρτητοποίηση της από την SEAT.  Πάρα ταύτα από την αρχή είχε διαρρεύσει πως η φίρμα θέλει να το βάλει σε παραγωγή.

Το concept Formentor ήταν το πρώτο αυτοκίνητο του VW Group που εξοπλίστηκε με το plug-in υβριδικό σύστημα των 245 ίππων με το οποίο θα προσφέρονται σύντομα τα νέα Golf GTE, CUPRA Leon και η Skoda Octavia RS. Περιέργως ωστόσο, οι κατάσκοποι διαπίστωσαν πως το Formentor που η CUPRA δοκιμάζει κάτω από αντίξοες συνθήκες δεν έχει κάποια υποδοχή για την φόρτιση σου, κάτι που σημαίνει πιθανότατα πως το μοντέλο παραγωγής πιθανότατα θα κάνει ντεμπούτο με το 2λιτρο turbo μοτέρ των 300 ίππων.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν ντυμένο με πολύ βαρύ καμουφλάζ και έτσι είναι λογικό να μην μπορούν αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως, στο πίσω μέρος το μάτι πέφτει στις δύο διπλές απολήξεις του συστήματος εξάτμισης κάτι που αποτελούν απόδειξη πως το CUPRA Formentor δεν θα προσφερθεί σίγουρά με κάποιον 1.400άρη ΤSI με 150 ίππους…

Πηγές κάνουν λόγο επίσης πως το μοντέλο θα είναι τετρακίνητο γεγονός που σημαίνει αυτόματα πως ίσως δεν θα διατεθεί κάποια plug-in υβριδική έκδοση αφού τέτοιες ηλεκτρικές επιλογές οι εταιρείες προτιμούν να τις προσφέρουν κυρίως σε εμπροσθιοκίνητα αυτοκίνητα.
 

E-CUSTOM
Mitsubishi