Η πρώτη φωτογραφία του μοντέλου.

Σε δοκιμές το κεντρομήχανο Ηyundai των 390 PS

5.742 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2020)

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως βρισκόμαστε στο να δούμε το κεντρομήχανο sportscar της Ηyundai.

H Hyundai δεν σταματά εδώ και καιρό να διαρρέει πως μέσα στα άμεσα σχέδιά της είναι να λανσάρει ένα κεντρομήχαν ο sportscar και τελικά φαίνεται πως η πρώτη φωτογραφίατου πρωτότυπου ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η εικόνα δείχνει ένα αυτοκίνητο που υιοθετεί σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση του τωρινού Hyundai Veloster N, ωστόσο οι πίσω θόλοι είναι δάνειο από την κεντρομήχανη αγωνιστική έκδοση RM19 του προαναφερθέντος μοντέλου, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε πως πρόκειται όντως για το καινούριο κεντρομήχανο sports car της εταιρείας.

Μια αναφορά από κορεάτικο blog αυτοκινήτου κάνει λόγο πως τα γραφικά «MR23T» που βλέπουμε στο πλάι και στο πίσω μέρος σημαίνουν πως θα είναι κεντρομηχανο (Μid-engine), πισωκίνητο (Rear-wheel drive) και θα παίρνει την ισχύ του από ένα turbo μοτέρ χωρητικότητας 2,3 λίτρων. Οι φήμες κάνουν λόγο πως η απόδοσή του θα είναι 315 άλογα ενώ χάρη σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ 80 ίππων, η συνολική ιπποδύναμη θα φτάσει ή θα ξεπερνά τα 390 άλογα.

Κλειδί στην ανάπτυξη του μοντέλου θα είναι η συνεργασία που ανακοίνωσε η Hyundai με την Rimac, την κροατική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων, που λέγεται πως θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του κεντρομήχανου μοντέλου θα είναι υπεύθυνη για το ηλεκτρικό μοτέρ που θα λάβει.
 

Mercedes
test center