Ένα πλήρως ανακατασκευασμένο Skoda Superb του 1948 βρίσκεται προς θέαση.

Το αρχικό μοντέλο «καθόταν» στην κορυφή της γκάμας της τσεχικής εταιρείας.

Η συγκεκριμένη έκδοση είχε διάρκεια παραγωγής από το 1946 έως το 1949.

H ομάδα που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το έργο έψαξε όλα τα αρχεία που είχε στη διάθεσή της.

Μια από τις πιο σπάνιες εκδόσεις ήταν η Superb OHV.

Superb του 1948 στο μουσείο της Skoda

1.860 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2019)

Ένα πλήρως ανακατασκευασμένο Skoda Superb του 1948 βρίσκεται προς θέαση όπως ακριβώς βγήκε από το εργοστάσιο πριν από 71 χρόνια.

Το Superb βρίσκεται ακόμα στη γκάμα της Skoda, ωστόσο δεν είναι ένα μοντέλο που ήρθε «χθες». Τουναντίον, το εν λόγω αυτοκίνητο έχει τις ρίζες του στο μακρινό 1930 όπου και έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του. Το αρχικό μοντέλο «καθόταν» στην κορυφή της γκάμας της τσεχικής εταιρείας, ενώ μια από τις πιο σπάνιες εκδόσεις ήταν η Superb OHV, η οποία βγήκε μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
 
Η συγκεκριμένη έκδοση είχε διάρκεια παραγωγής από το 1946 έως το 1949 και μόλις 158 μονάδες κατασκευάστηκαν. Μία από αυτές η οποία βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Kvasiny το 1948, εκτίθεται τώρα στο Μουσείο της Skoda.
 
Η Skoda μπόρεσε να αγοράσει το αυτοκίνητο από τον πρώτο του ιδιοκτήτη, ο οποίος για περίπου δύο δεκαετίες το χρησιμοποιούσε ως εταιρικό αυτοκίνητο σε ένα θέρετρο για να μεταφέρει τουρίστες και διάφορα στελέχη του ξενοδοχείου. Τα σημάδια από το πέρασμα του χρόνου αλλά και της χρήσης ήταν εμφανή και έτσι αφού δέχτηκε εργασίες ανακατασκευής που διήρκησαν περίπου τρία χρόνια, βρίσκεται σε άρτια κατάσταση όντας ακριβώς όπως ήταν την πρώτη ημέρα που βγήκε από το εργοστάσιο.
 
Για να συμβεί αυτό η ομάδα που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το έργο έψαξε όλα τα αρχεία που είχε στη διάθεσή της, συλλέγοντας πληροφορίες για την αρχική εμφάνισή του, τις οποίες ακολούθησε κατά γράμα με το αποτέλεσμα όπως βλέπετε στις εικόνες να δικαιώνει τους κόπους χρόνων.
 
Το σπάνιο κλασικό Skoda Superb OHV θα παραμείνει στην έκθεση στο μουσείο της εταιρείας στην Τσεχία μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.  

citroen
4green