Η τιμή για κάθε αυτοκίνητο φτάνει τα 20.000 ευρώ.

Η αυτονομία του φτάνει τα 150 χιλιόμετρα.

Σκόπια: Zastava 750s έγινε ηλεκτρικό!

2.777 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2019)

Eταιρεία στην γειτονική χώρα παίρνει vintage αυτοκίνητα, τα ανακαινίζει, τα κάνει ηλεκτρικά και στην συνέχεια τα πουλάει κυρίως στο εξωτερικό σε «καλή» τιμή.

Tις πρώτες της προσπάθειες για την παραγωγή ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης κάνει η εταιρεία ΒΒ Classic Cars που έχει έδρα τα Σκόπια.

Η φίρμα αυτή ειδικεύεται στην ανακαίνιση παλαιών vintage αυτοκινήτων και στην συνέχεια μετατρέπει κάποια από αυτά σε αμιγώς ηλεκτρικά έχοντας οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση της γειτονικής μας χώρας με σκοπό την προώθηση πιο «πράσινων» τεχνολογιών. Η χώρα έχει σημαντικά προβλήματα στην ποιότητα του αέρα στις μεγάλες της πόλεις κυρίως λόγω των εκπομπών που παράγουν τα αυτοκίνητα και την ανεξέλεγκτη καύση γαιάνθρακα.
 

Επιστρέφοντας στο project της BB Classic Cars, η εταιρεία πήρε ένα Zastava 750s, το ανακαίνισε και στην συνέχεια αντικατέστησε τον βενζινοκινητήρα του με ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο με μοτέρ από την γερμανική Kessler που διατηρεί στην χώρα εργοστάσιο. Ο διευθυντής της εταιρείας Milorad Kitanovski είπε σε δηλώσεις του ότι το συγκεκριμένο μοντέλο Ζastava κατασκευαζόταν στην σερβική πόλη Kragujevac από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 μέχρι τα μέσα του 1980.

Ο Kitanovski δεν δίστασε να παρέχει ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου λέγοντας: «O κινητήρας τώρα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες, έχει καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά το έχουμε περιορίσει μέχρι τα 120 χλμ./ώρα. Το κόστος φόρτισής της μπαταρίας του είναι λιγότερο από 1 ευρώ και η διάρκεια της υπολογίζεται σε τρεις ώρες.»
 

Τέλος, έγινε γνωστό πως η αυτονομία του φτάνει τα 150 χιλιόμετρα και ότι η τιμή για κάθε αυτοκίνητο φτάνει τα 20.000 ευρώ.

peugeot
NISSAN