H Bentley Speed είναι ένα από τα SUV της μάρκας.

Η Continental GT τραβά τα βλέμματα με την σχεδίασή της.

Σπορ Bentley; Ποτέ!

1.759 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2019)

Aλλού στρέφει την προσοχή της η μάρκα, αφού φαίνεται πως θα συνεχίσει να κατασκευάζει μοντέλα που ανήκουν είτε στην GT είτε στην SUV κατηγορία.

Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που κύκλοι κοντά στην Bentley  ανέφεραν πως η βρετανική μάρκα σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα σπορ αυτοκίνητο που δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τα υπερπολυτελή υπόλοιπα μοντέλα από τα οποία αποτελείται η γκάμα της.

Ωστόσο, στις παραπάνω φήμες ήρθε να βάλει τέλος ο Werner Tietz, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bentley δηλώνοντας πως η φίρμα είναι αφοσιωμένη στην κατασκευή αυτοκινήτων GT και SUV και δεν θέλει να προχωρήσει στο λανσάρισμα σπορ αυτοκινήτων. O ίδιος είπε συγκεκριμένα: «Τα σπορ μοντέλα δεν ταιριάζουν στην στρατηγική μας αυτή την στιγμή. Δεν είναι κάτι που εξετάζουμε αυτή την στιγμή. Η πρώτη μας κίνηση ήταν να εργαστούμε πάνω στην τωρινή μας γκάμα και να λανσάρουμε μοντέλα τακτικά χωρίς καθυστερήσεις. Πλέον εξετάζουμε τα μελλοντικά μας σχέδια».
 
Ο Tietz συνέχισε λέγοντας: «To πρώτο πράγμα για το οποίο πρέπει να είμαστε σίγουροι είναι ότι θα έχουμε ένα GT σε κάθε κατηγορία και δεν είναι σίγουρο αυτή την στιγμή ότι το έχουμε καταφέρει. Υπάρχουν πολλές προοπτικές ανάπτυξης σε αυτήν την κατηγορία. Η Bentley μπορεί να προσφέρει μοναδικά αυτοκίνητα με σπορ χαρακτήρα που με το πάτημα ενός κουμπιού να μπορούν να μετατραπούν σε υπερπολυτελή οχήματα».

Τέλος, σημαντικό είναι να σημειώσουμε πως ο Tietz απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να κατασκευαστεί κάποιο SUV που θα τοποθετηθεί κάτω από την Bentayga και επισήμανε πως η μάρκα εξετάζει την επέκταση της γκάμας της μόνο προς το άνω άκρο της.
 

ELASTIKA 2024
NISSAN