• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ένα επταθέσιο σπορτίφ SUV απόδοσης κοντά στους 300 ίππους, θέλει να λανσάρει η SEAT το 2019, κάτι σαν τη δική της εκδοχή στην Porsche Macan. (στη φωτό βλέπουμε το 20V20 Concept)

Μια ιδέα για τη μορφή του επερχόμενου σπορ SUV της SEAT παίρνουμε από το 20V20 Concept. Θα πατάει στην ίδια πλατφόρμα με το Skoda Kodiaq, αλλά θα είναι λίγο μικρότερο.

Σπορ SUV 300 ίππων η SEAT

Διαβάστηκε από 2919 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/2/2017

Τον σπορ «ξάδελφο» του Skoda Kodiaq θέλει να φτιάξει η SEAT, ένα επταθέσιο crossover απόδοσης 300 ίππων, με το οποίο οι Ισπανοί φιλοδοξούν να ανταγωνιστούν από το 2019, μοντέλα όπως η Porsche Macan…

 
Το SEAT Arona, το μικρό δηλαδή SUV της ισπανικής εταιρείας, θα κάνει ντεμπούτο το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης, ενώ ήδη κυκλοφορεί το Ateca. Τα δύο αυτά μοντέλα, όμως, φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή για τη SEAT.
 
Σύμφωνα με το αφεντικό της SEAT, Luca de Meo, η εταιρεία θέλει ένα σπορτίφ crossover για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Porsche Macan και Jaguar F-Pace. Δεν ξέρουμε αν ο κος de Meo μεγαλοπιάνεται, όμως σε συνέντευξή του είπε: «Ένα crossover –ένα concept σαν την Porsche Macan– θα μπορούσε να είναι ο αναδυόμενος τύπου μοντέλου. Ένα αυτοκίνητο που είναι κάτι σαν μια μείξη ενός sports car και ενός SUV.».
   
Το νέο SUV θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας, πάνω από τα Ateca και Arona, και να έχει ισχύ κοντά στους 300 ίππους. Στο εσωτερικό μπορεί να υπάρχει προαιρετικά και επταθέσια διαμόρφωση, αφού όπως είπε ο κος de Meo: «Γιατί να μη δώσεις την επιλογή των δύο επιπλέον θέσεων στους ιδιοκτήτες.».
 
Μια ιδέα για τη μορφή του εν λόγω μοντέλου παίρνουμε από το 20V20 Concept που είδαμε πέρσι στη Γενεύη. Θα πατάει στην ίδια πλατφόρμα με το Skoda Kodiaq, αλλά θα είναι λίγο μικρότερο. Όπως και στα περισσότερα μοντέλα της SEAT, είναι πιθανό να δούμε ως το 2021 υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.
 
Το τύπου Macan SUV της SEAT αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2019. Για να δημιουργηθεί χώρος στη γκάμα, η εταιρεία θα σταματήσει να φτιάχνει το Toledo, το οποίο από το 2012 που επαναλανσαρίστηκε δεν είχε την προσδοκώμενη εμπορική επιτυχία.

Tags: SEAT