To χειροκίνητο κιβώτιο με χτένι.

Στα σκαριά Ferrari 458 Italia με κιβώτιο «χτένι»

3.077 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2019)

Δέκα με έντεκα Ferrari 458 Italia με μηχανικό κιβώτιο «χτένι» θα κατασκευαστούν από αμερικανική εταιρεία βελτίωσης. Δείτε το teaser video.

H Ferrari 458 Italia τράβηξε δικαιολογημένα τα φώτα της αυτοκίνησης πάνω της όταν πρωτοπαρουσιάστηκε σχεδόν μια δεκαετία πριν αλλά και τότε όπως και τώρα, υπήρχε ένα πράγμα που της έλειπε, το μηχανικό κιβώτιο με «χτένι».

Βλέπετε, η Ferrari αποφάσισε να σταματήσει να προσφέρει μηχανικό κιβώτιο σε όλα τα κεντρομήχανα V8 μοντέλα της λόγω των χαμηλών πωλήσεων που έκανε η F430. Αυτή την πραγματικότητα θέλησε να αλλάξει ένας βελτιωτικός οίκος από το Texas, αφού έκανε γνωστό πως βρίσκεται στην διαδικασία κατασκευής ενός χειροκίνητου κιβωτίου με «χτένι» για το μοντέλο με την προοπτική να το βγάλει στην αγορά.
 
Η εταιρεία έχει την ονομασία European Auto Group και έγινε γνωστή στους φίλους της φίρμας όταν κατάφερε να τοποθετήσει 6τάχυτο κιβώτιο σε μια Ferrari 430 Scuderia. Το νέο της project πάντως είναι ελαφρώς πιο δύσκολο γιατί η 458 προσφέρθηκε, όπως είπαμε, μόνο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και γιατί υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα σε μηχανικά κιβώτια τέτοιου είδους.

Η παραγωγή για τους παραπάνω λόγους θα περιοριστεί στα 10 ή 11 αυτοκίνητα. Το επόμενο project της θα αφορά την Lamborgihini Huracan.
 

PEIRAIOS LEASING
NISSAN