Στα σκαριά το Road Rover

2.085 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2018)

Υπό ανάπτυξη φαίνεται πως βρίσκεται το πρώτο μη SUV μοντέλο της Land Rover που παράλληλα θα αποτελέσει πιθανότητα και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της βρετανικής μάρκας.

To περασμένο διάστημα ήρθε στο φως η πρόθεση της Land Rover να λανσάρει το πρώτο της μη crossover/SUV μοντέλο και πλέον, νέες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι αυτό θα ονομαστεί Road Rover.

To όνομα φαίνεται πως κατοχυρώθηκε πρόσφατα από την βρετανική μάρκα ενώ πηγές από το στρατόπεδο της μάρκας αναφέρουν πως το μοντέλο θα βασιστεί πάνω στην αλουμινένια πλατφόρμα της Land Rover που θα χρησιμοποιήσει και η νέα Jaguar XJ ενώ, όπως όλα δείχνουν, θα πρόκειται για ένα wagon που θα έχει σκοπό να ανταγωνιστεί τα Audi A6 Allroad και V90 Cross Country.
 
Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο, οι φήμες λένε πως το μοντέλο θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, και θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της μάρκας, αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Αγνωστο είναι ακόμα το πότε θα γίνει θα λανσαριστεί ένα τέτοιο μοντέλο, αφού δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία μέχρι αυτή την στιγμή. Το πιθανότερο είναι πάντως ότι δεν θα αργήσει και θα είναι έτοιμο πριν το 2020.
 

Hyundai
vw