Στην εικόνα βλέπετε μία αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα.

Στη Γενεύη «γεύση» του νέου SEAT Leon

3.335 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2018)

Στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης θα πάρουμε τη πρώτη «γεύση» της νέας γενιάς του SEAT Leon, η οποία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία δοκιμών. Δείτε περισσότερα.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019 είναι το επόμενο μεγάλο γεγονός που αναμένεται στην Ευρώπη και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει την απαρχή για την επόμενη γενιά του SEAT Leon, η οποία είναι ήδη σε φάση δοκιμών.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή μέσα, στο συγκεκριμένο γεγονός η ισπανική μάρκα θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο του νέου Leon, το οποίο θα υιοθετήσει μια πολύ ξεχωριστή και καινοτόμο σχεδιαστική γλώσσα που θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή των άλλων εταιρειών του VW Group όπως έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ο επικεφαλής Σχεδίασης της μάρκας Alejandro Mesonero-Romanos.
Ωστόσο ο εξωτερικός σχεδιασμός δεν θα είναι το μοναδικό προσόν του ισπανικού μοντέλου. Νέα χαρακτηριστικά θα υπάρχουν και εντός της καμπίνας όπου θα ενσωματωθεί το τελευταίο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, που μεταξύ άλλων θα υποστηρίζει φωνητικές εντολές, ενώ θα μπορεί να παίρνει ενημερώσεις μέσω ασύρματης σύνδεσης.
 
Από κει και πέρα η SEAT θα βασίσει το Leon σε μία ενημερωμένη έκδοσης της πλατφόρμας MQB, με τα μέσα του εξωτερικού να υποστηρίζουν πως χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών το βάρος θα είναι μειωμένο, ενώ οι νέοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου θα βελτιώσουν την κατανάλωση καυσίμου. Μένοντας στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων αξίζει να σημειωθεί πως μία ήπια υβριδική έκδοση συνδυασμένη με τον 1.500άρη TSI κινητήρα θα βρίσκεται στη γκάμα, όπως και μία plug-in υβριδική έκδοση που θα προσφέρει τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα αυτονομία κίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων.
 
Το πότε θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο το νέο SEAT Leon δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο αναμένουμε να το δούμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Toyota
test center