O Όμιλος Volkswagen θα κατασκευάσει τη νέα οικογένεια μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Σλοβακίας.

Στη Σλοβακία τα μικρά ηλεκτρικά του VW Group

1.552 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2019)

Ο Όμιλος Volkswagen αναμένεται να κατασκευάσει μία νέα οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σήμερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν το εργοστάσιο που θα αναλάβει την κατασκευή τους, αναλύοντας παράλληλα το σκεπτικό γύρω από την τελική απόφαση του γερμανικού κολοσσού.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα επικαλείται σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Handelsblatt, ο Όμιλος Volkswagen θα κατασκευάσει τη νέα οικογένεια μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Σλοβακίας. Το VW Group έχει λάβει την τελική του απόφαση να θέσει το εργοστάσιό του στη Μπρατισλάβα ως τη «μήτρα» των «πράσινων»  μοντέλων, λόγω του γεγονότος πως αυτή τη στιγμή κατασκευάζει τα τρέχοντα VW Up, Skoda Citigo και Seat Mii.
 
Παράλληλα υποστηρίζει πως από τη στιγμή που το κόστος απόκτησης των συγκεκριμένων μοντέλων θα είναι κάτω από το όριο των 20.000 ευρώ, το εργοστάσιο της Σλοβακίας είναι καταλληλότερη επιλογή από το εργοστάσιο του Emden της Γερμανίας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τους χαμηλότερους μισθούς του σλοβακικού εργατικού δυναμικού έναντι των μισθών στη Γερμανία.
 
Από κει και πέρα να θυμίσουμε πως η VW δήλωσε τον Μάρτιο ότι η SEAT θα είναι η μάρκα που θα ηγηθεί την ανάπτυξη των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα προσφερθούν υπό το λογότυπο των VW, Skoda και SEAT. Όλα τα μοντέλα θα χρησιμοποιήσουν μία πιο μικρή έκδοση της πλατφόρμας Modular Electric Drive Toolkit (MEB) του VW Group και το μήκος τους θα κυμαίνεται κοντά στα 4 μέτρα.
 
Τα τρία μικρά ηλεκτρικά μοντέλα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2022, με τον Όμιλο να κάνει πλάνα για ετήσια παραγωγή 200.000 μονάδων, η οποία θα αντικαταστήσει τα τρέχοντα ηλεκτρικά VW Up, Skoda Citigo και Seat Mii.

PEUGEOT NEW EVANS
4green