3 φωτογραφίες »

Βλέπετε εικόνες από δοκιμαστικά μοντέλα της νέας Mercedes SL.

Στη θέση της Mercedes-AMG GT Roadster η νέα SL

1.895 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2021)

Mercedes και AMG εξελίσσουν τη νέα SL και όπως επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη όταν το μοντέλο κάνει την εμφάνισή του θα αντικαταστήσει την AMG GT Roadster.


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες έφεραν στην επιφάνεια δηλώσεις που πραγματοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-AMG, Philipp Schiemer αποκαλύπτοντας πολλά και διάφορα νέα για το μέλλον της Mercedes-AMG, κάνοντας μάλιστα συγκεκριμένη αναφορά σε μοντέλα όπως η επερχόμενη SL.
 
Σύμφωνα με όσα τόνισε ο επικεφαλής του τμήματος AMG, η επένδυση σε βενζινοκινητήρες που συνοδεύονται από υβριδική βοήθεια θα συνεχιστούν και θα αφορούν αρκετά από τα νέα μοντέλα. Ένα από αυτά θα είναι η νέα SL, η οποία θυμίζουμε πως βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης από τη γερμανική μάρκα και το τμήμα AMG.
 
Αυτός ακριβώς είναι και ένας από τους λόγους πως με την έλευση της νέας Mercedes-AMG SL, η AMG GT Roadster θα πάψει να υφίσταται, δίνοντας τη θέση του στο νέο προϊόν. Φυσικά με αυτή την κίνηση η Mercedes στοχεύει στο να τονώσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις του νέου μοντέλου, αφαιρώντας έναν από τους εσωτερικούς ανταγωνιστές του.
 
Μιλώντας για τη νέα SL, υπάρχουν έντονες φήμες για πιθανή διαμόρφωση του εσωτερικού σε 2 + 2, αλλά τίποτα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή. Σχεδιαστικά, η γερμανική φίρμα έχει δηλώσει, ότι το μοντέλο θα εμπνευστεί από την αρχική 300 SL. Όσον αφορά την παλέτα κινητήριων συνόλων της νέας γενιάς, πιθανότατα στη βάση της γκάμας θα βρίσκεται ένας 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με ισχύ περίπου 400 άλογα, η AMG SL 63 θα έχει στο μηχανοστάσιο το γνωστό V8 μοτέρ των 4,0 λίτρων, ενώ περιμένουμε και μια Plug-in υβριδική έκδοση στην κορυφή της γκάμας με ιπποδύναμη κοντά στα 800 άλογα.    
 
Η πρεμιέρα της νέας Mercedes SL πιθανότατα θα συμβεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021 για να ακολουθήσει αργότερα το λανσάρισμά του στις αγορές.

Toyota
moto