Την επίσημη παρουσίαση της ευρωπαϊκής εκδοχής του νέου C5 Aircross έκανε η Citroen.

Οι πωλήσεις του νέου Citroen C5 Aircross στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του έτους.

Στα τέλη του 2019 θα είναι διαθέσιμη και η plug-in υβριδική έκδοσή του.

Στην Ευρώπη το νέο Citroen C5 Aircross

5.676 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2018)

Την επίσημη παρουσίαση της ευρωπαϊκής εκδοχής του νέου C5 Aircross έκανε η Citroen, μετά την αποκάλυψη του μοντέλου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης πέρυσι.

Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση το νέο μοντέλο δεν έχει διαφορές σε σχέση με αυτό που είχαμε δει πριν από περίπου ένα χρόνο στη Σαγκάη και χαρακτηρίζεται κυρίως από την επιβλητική μάσκα του στο μπροστινό μέρος και τα λεπτά φωτιστικά σώματα, τους αεραγωγούς στο μπροστινό και πλαϊνό μέρος και την σπορ σχεδίαση του.
 
Στο εσωτερικό του μοντέλου η πίσω σειρά των καθισμάτων έχει τη δυνατότητα να πέσει και έτσι να μεγαλώσει ο χώρος αποσκευών, η χωρητικότητα του οποίου κυμαίνεται μεταξύ των 580 έως 720 λίτρων. Από κει και πέρα το γαλλικό SUV είναι εξοπλισμένο με μία οθόνη TFT 12,3 ιντσών, που έχει τον ρόλο του πίνακα οργάνων, ενώ δίπλα της έχει πάρει θέση στο κέντρο του ταμπλό μια δεύτερη οθόνη 8 ιντσών που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών το οποίο είναι συμβατό με τις εφαρμογές Android Auto, Apple CarPlay και Mirrorlink.   
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η Citroen θα προσφέρει 30 διαφορετικούς συνδυασμούς, συμπεριλαμβανομένων επτά χρώματα για το εξωτερικό μέρος, ενώ διαφορετικής απόχρωσης θα μπορούν να είναι οι αεραγωγοί, ενώ πολύ σημαντικό είναι να αναφερθεί πως το  C5 Aircross θα εφοδιάζεται στάνταρ με το καινοτόμο σύστημα ανάρτησης «Progressive Hydraulic Cushions».
 
Εκτός του συστήματος ανάρτησης ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του διάφορα συστήματα υποβοήθησης όπως το σύστημα διατήρησης λωρίδας, το σύστημα προειδοποιήσης σύγκρουσης, προσαρμοζόμενο Cruise Control κ.α. Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, για την ευρωπαϊκή αγορά το μοντέλο θα προσφερθεί με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ διαθέσιμο θα είναι και το αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, ενώ στα τέλη του 2019 θα είναι διαθέσιμη και η plug-in υβριδική έκδοσή του.
 
Οι πωλήσεις του νέου Citroen C5 Aircross στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του έτους, ενώ τα μοντέλα θα κατασκευαστούν στη Γαλλία, στο εργοστάσιο της Rennes-La Janais.  

test center
citroen