Στην Ηaas ο Nikita Mazepin

2.097 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2020)

Ο Nikita Mazepin συμφώνησε με την Haas και θα γίνει ο τέταρτος Ρώσος που θα οδηγήσει στην Formula 1.


Ο Nikita Mazepin θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 με την Haas την επόμενη σεζόν καθώς υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την αμερικανική ομάδα.

Ο 21χρονος βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Formula 2, έχοντας πάρει δύο νίκες και τέσσερα ακόμη podium στην δεύτερη χρονιά του στην διοργάνωση. Ο Mazepin είχε κάνει δοκιμές στην Force India το 2016, το 2017 και το 2018, καθώς και στην Mercedes το 2019.

«Είμαι χαρούμενος που ο Nikita Mazepin θα οδηγήσει για την Haas F1 Team την επόμενη σεζόν», δήλωσε ο επικεφαλής της Haas Team κ. Guenther Steiner «Ο Nikita έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στη F2 φέτος. Είμαι ενθουσιασμένος για το τι μπορεί να πετύχει στην Formula 1 και ανυπομονούμε να του δώσουμε την ευκαιρία να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού».

O Mazepin ξεκίνησε να αγωνίζεται με μονοθέσια το 2015 στη Formula Renault 2.0 πριν περάσει δύο χρόνια στην Ευρωπαϊκή F3. Μπήκε στο GP3 το 2018, τερματίζοντας δεύτερος συνολικά με τέσσερις νίκες. Από το 2019 αγωνίζεται όπως αναφέραμε στην Formula 2.

«Το να γίνω οδηγός στην F1 είναι ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα για μένα», δήλωσε ο Mazepin. «Εκτιμώ πραγματικά την εμπιστοσύνη που μου έδωσαν o Gene Haas, o Guenther Steiner και ολόκληρη η ομάδα. Δίνουν μια ευκαιρία σε έναν νεαρό οδηγό και τους ευχαριστώ για αυτό».

Ο Mazepin θα γίνει ο τέταρτος Ρώσος που θα αγωνιστεί στην F1, μετά τους Vitaly Petrov, Sergey Sirotkin και Daniil Kvyat. Η Haas δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ποιος θα είναι ο άλλος οδηγός που θα αγωνιστεί για την ομάδα την επόμενη σεζόν.
 

NEO TRAFIC
skoda