To νέο VW Golf.

Στην Θάσο επενδύει η VW

6.438 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2020)

Μόνο οι υπογραφές φαίνεται πως απομένουν για να ξεκινήσει στη Θάσο το πιλοτικό πρόγραμμα της VW. Διαβάστε όλα όσα έχουν γίνει γνωστά.


Στην Θάσο θέλει να ξεκινήσει δοκιμές αυτοκινήτων εξοπλισμένων με αυτόνομα συστήματα οδήγησης η VW σύμφωνα με δημοσίευμα «Των Νέων».

Όπως σημειώνεται, ο όμιλος της VW, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, σχεδιάζει πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στο ελληνικό νησί του Βορείου Αιγαίου με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την διοίκηση του VW Group να διαρρέεται πως είναι προχωρημένες αφού βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο διαπραγμάτευσης των συμβολαίων. Οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν στα τέλη Μαρτίου ενώ αναφέρεται επίσης πως κλιμάκιο του γερμανικού ομίλου πραγματοποιεί από σήμερα αυτοψία στη Θάσο για το εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης.

Η αρχική ιδέα ήταν η δραστηριοποίηση της ΜΑΝ και κατ επέκταση της VW στην Ελλάδα και είχε συζητηθεί και με την προηγούμενη κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές ενεργοποιήθηκε εκ νέου το θέμα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννη, αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία, να αναλαμβάνει να το φέρει εις πέρας.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Κάρσφελντ του Μονάχου, στα κεντρικά της ΜΑΝ, η οποία ανήκει στον όμιλο της VW.

ELASTIKA 2024
moto