3 φωτογραφίες »

Το CUPRA Formentor e-Hybrid ξεκινά την παραγωγή του σε δύο εκδόσεις 204 και 245 ίππων.

Στην παραγωγή το CUPRA Formentor e-Hybrid

3.404 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2021)

H CUPRA ενισχύει τον εξηλεκτρισμό της και ξεκινά την παραγωγή του Formentor e-Hybrid, έναν περίπου μήνα πριν το μοντέλο είναι διαθέσιμο στην αγορά.


Η CUPRA ανακοίνωσε πως ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor e-Hybrid, το οποίο θα φτάσει στην αγορά τον Μάρτιο. Το νέο μοντέλο, το οποίο τις πρώτες εβδομάδες θα φτάσει σε ημερήσιο όγκο παραγωγής 100 μονάδων, μεταξύ άλλων αναμένεται να συμβάλει στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών στόχων της μάρκας.
 
Με τις δύο εκδόσεις των 204 PS και 245 PS του CUPRA Formentor e-Hybrid, οι οποίες ακολουθούν το λανσάρισμα των CUPRA Leon e-Hybrid και CUPRA Leon e-Hybrid Sportstourer, η μάρκα θα διαθέτει συνολικά έξι εκδόσεις PHEV στην αγορά. Όταν η πλήρης γκάμα μοντέλων και κινητήρων θα είναι διαθέσιμη, η CUPRA στοχεύει να επιτύχει συνολικό κύκλο εργασιών ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Το μελλοντικό CUPRA el-Born, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, θα προστεθεί επίσης στη γκάμα αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.
 
Το νέο CUPRA Formentor e-Hybrid ενσωματώνει βενζινοκινητήρα 1.4 TSI (150PS), ηλεκτρικό κινητήρα (115PS) και μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh για συνδυασμένη απόδοση 245 ίππων, μέγιστη ροπή 400 Nm και αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία. Στην ισχυρή έκδοση το 100 χλμ./ώρα γίνεται σε μόλις 7,0δευτερόλεπτα και σύμφωνα με τη μάρκα επιτυγχάνει οικονομία καυσίμου 1,4 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές ρύπων μόλις 31 γρμ./χψλμ. σύμφωνα με το WLTP. Επιπλέον, η έκδοση με τα 204 άλογα προσφέρει μέγιστη ροπή 350 Nm και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα.
 
Το CUPRA Formentor e-Hybrid παράγεται στο σπίτι της μάρκας στο Martorell, στη νέα γραμμή που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικών υβριδικών εκδόσεων, ενσωματωμένη στη γραμμή παραγωγής 2, η οποία παράγει επίσης το CUPRA Leon, το CUPRA Leon e-Hybrid καθώς και το CUPRA Formentor.

NEO PROACE
NISSAN