Στις 17 Αυγούστου το ντεμπούτο του νέου Nissan Z

2.754 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2021)

Η Nissan αποκάλυψε την ημερομηνία που θα κάνει το ντεμπούτο του το νέο Z μοντέλο και αυτή είναι η 17η Αυγούστου 2021.

Πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του βρίσκεται το ολοκαίνουργιο Ζ μοντέλο της Nissan, το οποίο εδώ και αρκετό καιρό μας έχει παρουσιαστεί σε μορφή πρωτότυπου και πιο συγκεκριμένα ως μοντέλο προπαραγωγής μέσω του Z Proto. Όπως λοιπόν ανέφερε η ιαπωνική μάρκα το νέο σπορ διθέσιο κουπέ θα ντεμπουτάρει παγκοσμίως στις 17 Αυγούστου 2021.
 
Πέρα από την επίσημη ημερομηνία της πρεμιέρας, η Nissan δε θέλησε να πει τίποτα περισσότερο, οπότε παραμένουμε με τα στοιχεία που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα, τα οποία δεν είναι λίγα. Πρόσφατα μάλιστα είχαν κάνει την εμφάνισή τους εικόνες που παρουσίαζαν το μοντέλο παραγωγής και αποκάλυπταν πως η εξωτερική του εικόνα δε θα διαφέρει πολύ από το Z Proto, ξεκαθαρίζοντας έτσι την εικόνα που θα έχει εξωτερικά το μοντέλο. Παράλληλα η καμπίνα ήταν εξοπλισμένη με ένα τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και οθόνη αφής για το σύστημα infotainment.
 
Να σημειωθεί πως το νέο Ζ μοντέλο της Nissan, το όνομα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, θα εξοπλίζεται από έναν V6 twin-turbo κινητήρα σε συνδυασμό με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο αλλά και ένα αυτόματο ως πρόσθετη επιλογή και η ισχύς του θα κυμαίνεται περίπου στους 400 ίππους! 
 
Κλείνοντας να υπογραμμίσουμε πως προηγούμενες αναφορές υποστήριζαν ότι το κόστος απόκτησης στις ΗΠΑ θα ξεκινά από τις 34.995 δολάρια, δηλαδή περίπου 28.656 ευρώ, ωστόσο και αυτό μένει να φανεί.

Toyota
Audi