Στις 20 Ιουνίου το νέο Kia Seltos (+video)

11.002 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2019)

H Kia συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την καμπάνια των teaser για το επερχόμενο Seltos. Αυτή τη φορά έχουμε ένα νέο video που αποκαλύπτει ακόμα περισσότερα στοιχεία για το ντιζάιν του παγκόσμιου SUV.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων για το νέο Seltos, το παγκόσμιο SUV που ετοιμάζει η Kia αυτές τις μέρες, συνεχίζει να ξετυλίγεται. Αν και επίσημα περιμένουμε να δούμε το νέο Kia Seltos την ερχόμενη Πέμπτη στις 20 του μήνα, το κορεατικό στρατόπεδο συνεχίζει το παιχνίδι των teaser, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα νέο video του μοντέλου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες που είχαν διαρρεύσει στον ιστό και επιβεβαιώνονται από το 2ο κατά σειρά επίσημο video, το Seltos χαρακτηρίζεται από μακρύ καπό με έντονες δυναμικές γραμμές, ενώ η «μύτη της τίγρης», όπως συνηθίζεται βρίσκεται και στη ρομβοειδή γρίλια του νέου SUV. Ο προφυλακτήρας συμβάλει στο σπορ χαρακτήρα του, όπως και η στιβαρή γραμμή που ακολουθούν οι «ώμοι», σε συνδυασμό με την ελαφρώς κεκλιμένη προς τα πίσω οροφή. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μεταλλική φάσα που είναι ενσωματωμένη στον προφυλακτήρα και η μικρή αεροτομή που εδρεύει στο τέλος της οροφής. Το νέο βίντεο μας αποκαλύπτει επίσης στοιχεία από τους προβολείς του μοντέλου, που χαρακτηρίζονται από 4 κάθετα σε σχήμα C στοιχεία, τα LED φώτα ημέρας στο άνω μέρος και τη διακοσμητική φάσα που φαίνεται να διέπει όλη τη μάσκα.
 
Υπενθυμίζουμε πως, λίγες ημέρες πριν, παρουσιάσαμε και τις πρώτες διαρροές από το εσωτερικό του Seltos οι οποίες αν και δεν μας αποκαλύπτουν ξεκάθαρα το εσωτερικό, μας δίνουν μία καλή «γεύση» αυτού. Όπως είδαμε, λοιπόν, το Kia Seltos θα διαθέτει διπλούς αεραγωγούς στο πίσω μέρος που θα είναι υπεύθυνοι για να παρέχουν θέρμανση ή δροσιά στους επιβάτες. Από κει και πέρα μέρος του εξοπλισμού θα είναι και ένα ηχοσύστημα της Bose, ωστόσο παραμένει να διευκρινιστεί εάν θα πρόκειται για στάνταρ ή προαιρετικό αξεσουάρ.
 
Από εκεί και πέρα επιβεβαιωμένη είναι η ύπαρξη μίας μεγάλης οθόνης 10,25 ιντσών που θα φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα επίσημες πληροφορίες δεν έχει υπάρξει, ωστόσο φήμες υποστηρίζουν πως μεταξύ της αρχικής γκάμας θα βρίσκεται ο 1.400άρης κινητήρας βενζίνης, ο οποίος θα προσφέρει 140 ίππους.

Τέλος, για την ιστορία να αναφέρουμε πως, 
σύμφωνα με τη μάρκα το Seltos προήλθε από το όνομα Κέλτος (Celtos στα αγγλικά), ο οποίος κατά την ελληνική μυθολογία ήταν γιός του Ηρακλή και της Κελτίνης και από αυτόν πήραν το όνομά τους οι Κέλτες. Ωστόσο το αρχικό γράμμα «C» έχει αντικατασταθεί από το «S» για να δώσει έμφαση στις λέξεις sportiness και speed (σπορ χαρακτήρας και ταχύτητα).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center