3 φωτογραφίες »

Το σκίτσο του μοντέλου.

Προ των πυλών το νέο παγκόσμιο B-SUV της Kia

7.026 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2020)

To Sonet είναι το νέο μικρό παγκόσμιο SUV της Kia και η μάρκα ενόψει της παγκόσμιας πρεμιέρας που θα γίνει σε λίγες ημέρες, δημοσίευσε την πρώτη teaser εικόνα, δείχνοντας το σκίτσο του μοντέλου παραγωγής.


Αποτελώντας συνέχεια του πρωτότυπου Kia Sonet Concept που παρουσιάστηκε στο Δελχί στο Auto Expo 2020, το μικρό SUV έχει πλέον ολοκληρωθεί και ως μοντέλο παραγωγής και αναμένεται να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις 7 Αυγούστου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις παγκόσμιες αγορές.
 
Το σκίτσο σε πρώτη φάση μαρτυρά πως ο σχεδιασμός δεν έχει δεχτεί μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπου που έχουμε δει νωρίτερα, το οποίο αποδεικνύεται πως επί της ουσίας αποτελούσε ένα μοντέλο προ-παραγωγής. Άρα δεν αναμένουμε διαφοροποιήσεις από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, με εξαίρεση τις pop-up χειρολαβές που δεν αποκλείεται στο μοντέλο παραγωγής να είναι σαν τις παραδοσιακές.
 
Από κει και πέρα ο μυώδης και δυναμικός σχεδιασμός θα συνεχίσει να υπάρχει, προσδίδοντας έτσι μία σπορ στάση αλλά και ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης παρά το μιρλό μέγεθος του νέου SUV. Να σημειώσουμε πως το Sonet θα είναι το δεύτερο αυτοκίνητο που δημιουργείται από το τμήμα της μάρκας στην Ινδία, μετά το Seltos, ωστόσο η Kia αναφέρει πως δε θα περιοριστεί αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά αλλά θα «απευθύνεται στους καταναλωτές παγκοσμίως».   
 
Οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τη νέα πρόταση της Kia στα SUV δεν είναι πολλές, γνωρίζουμε ωστόσο πως το μήκος του θα είναι κάτω από τα 4 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό του θα λάβει μία οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης την τεχνολογία συνδεσιμότητας UVO της Kia, ένα premium σύστημα ήχου Bose και μια ηλιοροφή.
 
Στα μηχανικά σύνολα, από τη στιγμή που μιλάμε για ένα παγκόσμιο μοντέλο είναι εύκολα κατανοητό πως πιθανότατα θα αλλάζουν ανάλογα την αγορά. Μέσα από την Ινδία αναφέρουν πως στη δική τους χώρα θα εξοπλίζεται με το 1,2 λίτρων μοτέρ βενζίνης και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, τον 1.000άρη τούρμπο βενζινοκινητήρα με χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο, όπως και τον ντίζελ κινητήρα 1,5 λίτρων.   

Hyundai
4green