5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στις ευρωπαϊκές αγορές το VW Golf R Estate

2.786 Επισκέψεις στο άρθρο (29/9/2021)

Πριν από λίγους μήνες η Volkswagen έκανε τα αποκαλυπτήρια του Golf R Estate και πλέον η ισχυρή wagon έκδοση του Golf R πραγματοποίησε το εμπορικό της λανσάρισμα στην Ευρώπη.

Το Volkswagen Golf R Estate παρουσιάστηκε επίσημα τον περασμένο Ιούλιο, ολοκληρώνοντας με την έλευσή του τις εκδόσεις της 8ης γενιάς του best-seller γερμανικού μοντέλου. Πλέον το «καυτό» wagon ξεκινά να προσφέρεται στις ευρωπαϊκές αγορές, κάνοντας φυσικά την αρχή από τη Γερμάνια. Όπως ανακοίνωσε η μάρκα το κόστος απόκτησης ξεκινά από τις 51.585 ευρώ.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
320 ίππους και 420 Nm ροπής
Όπως και το hatchbach Golf R έτσι και το wagon διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που προσφέρει ισχύ 320 ίππων και 420 Nm ροπής. Το εν λόγω μοτέρ συνδυάζεται με το DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και κίνηση στους τέσσερις τροχούς.   
 
0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δτ.
Σύμφωνα με τη VW το πρακτικό «καυτό» Golf R χρειάζεται 4,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα, δηλαδή 0,2 δευτερόλεπτα πιο αργά από το hatchback. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 270 χλμ./ώρα με το διαθέσιμο πακέτο R Performance ή στα 250 χλμ./ώρα χωρίς αυτό.
 
Το Golf R Wagon ζυγίζει 79 κιλά περισσότερο από το hatchback. Με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση ο χώρος αποσκευών μπορεί να φιλοξενήσει 611 λίτρα, ενώ μόλις αυτά «πέσουν» τότε η χωρητικότητα μεγαλώνει στα 1.642 λίτρα. Η ικανότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 1.900 κιλά, ενώ η VW έκανε κάποιες τροποποιήσεις στο σύστημα ανάρτησης για να καταπολεμήσει το πρόσθετο βάρος και τη διαφορετική κατανομή βάρους.
 
Ψηφιακός πίνακας οργάνων και infotainment με 10άρα οθόνη
Τέλος, η καμπίνα ακολουθεί πιστά τα χνάρια του hatchback, περιλαμβάνοντας ανάμεσα από άλλα δερμάτινα σπορ καθίσματα Nappa με μπλε πινελιές και λογότυπα R στο πίσω μέρος. Παρών είναι και τα ανθρακονημάτινα χαρακτηριστικά  όπως φυσικά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής του infotainment μεγέθους 10 ιντσών.

320 ίππους και 420 Nm ροπής.
0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δτ.
611 λίτρα πορτμπαγκάζ.
Το VW Golf R Estate ξεκίνησε το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ευρώπη.
Σε τι τιμή θα αγόραζες το πρακτικό «καυτό» Golf R;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center