Tο μοντέλο εντοπίστηκε στο δρόμο με πλήρες καμουφλάζ.

Στο δρόμο το Skoda Enyaq

6.651 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2020)

Η Skoda έχει ανακοινώσει την εξέλιξη του Enyaq, που θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα προσθέσει στη γκάμα της, με το εν λόγω μοντέλο να «συλλαμβάνεται» κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης από τους κατασκοπευτικούς φωτογραφικούς φακούς.


Όπως φαίνεται το μοντέλο εντοπίστηκε στο δρόμο με πλήρες καμουφλάζ το οποίο αποκρύπτει τα περισσότερα από τα στοιχεία του, δεν μπορεί ωστόσο να κρύψει το μέγεθος του. Αυτό σε πρώτη φάση κρίνεται φυσιολογικό αν κανείς φέρει στο μυαλό του τις πρώτες πληροφορίες που μιλάνε για ένα μεγάλο SUV σαν το Audi Q7, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες.
 
Αυτό που γνωρίζουμε και έχει επιβεβαιώσει και η ίδια η Skoda είναι πως το ηλεκτρικό SUV θα βασιστεί στην πλατφόρμα ΜΕΒ του VW Group. Από κει και πέρα οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μπαταρίες θα είναι τοποθετημένες χαμηλά στο δάπεδο, ώστε αφενός το κέντρο βάρους να είναι χαμηλά, αφετέρου να μην κλέβουν όγκο από το χώρο για τους επιβάτες. Επιπλέον θα είναι είτε πισωκίνητο, είτε 4κίνητο, με αυτονομία κοντά στα 500 χιλιόμετρα.
 
Το εσωτερικό θα ακολουθήσει την εξέλιξη της τεχνολογίας και θα είναι εξοπλισμένο με hi-tech στοιχεία, ενώ ίσως το μεγαλύτερο προτέρημα του Enyaq να είναι η τιμή εκκίνησης που υπολογίζεται περί τις 40.000 ευρώ.
 
Το Enyaq που οφείλει την ονομασία του στην ιρλανδική λέξη «Enya», που σημαίνει «πηγή ζωής», (Η ετυμολογία της Enya προέρχεται από την ιρλανδική λέξη «Eithne», που σημαίνει «ουσία», «πνεύμα» ή «αρχή»), πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο του το προσεχές φθινόπωρο.   

Toyota
test center