Η Type 64 του 1939.

Στο σφυρί η «γηραιότερη» Porsche στον κόσμο

1.456 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2019)

H μόνη Type 64 στον κόσμο θα τεθεί σε δημοπρασία και η τιμή της αναμένεται να φτάσει στα ύψη.

Mέχρι και σήμερα δεν έχει εξακριβωθεί ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της Porsche. H ίδια η εταιρεία έχει θέσει σαν εναρκτήριο σημείο την παραγωγή της 356 που άρχισε το 1948, ωστόσο και πριν από τον ερχομό της, ο ιδρυτής της, Ferdinand Porsche δεν καθόταν με «σταυρωμένα τα χέρια».

Λίγο πριν ξεκινήσει ο ΒΆ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Γερμανός μηχανικός κατασκεύασε την Type 64 με σκοπό να συμμετάσχει στον αγώνα Βερολίνου-Ρώμης και έτσι, για πολλούς, αυτή πρόκειται για την πρώτη Porsche που κατασκευάστηκε ποτέ. Συνολικά φτιάχτηκαν τρεις εκδόσεις του μοντέλου, ωστόσο οι δύο από αυτές καταστράφηκαν την περίοδο του πολέμου.
 
Αυτή που διασώθηκε ήταν αυτή που κατασκευάστηκε τελευταία και η οποία χρησιμοποιήθηκε μετέπειτα από τον Ferdinand Porsche για να μεταφέρει την οικογένειά του. Το ίδιο αυτοκίνητο βρίσκεται τώρα στα χέρια του διάσημου οίκου RM Sotherby για να τεθεί σε δημοπρασία τον Αύγουστο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Στα τέλη της δεκαετίας του `40, το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον οδηγό αγώνων Otto Mathé και πολλά χρόνια αργότερα, το 1997, πουλήθηκε στον ειδικό στις Porsche Τhomas Gruber. Tώρα, ο τέταρτος σε σειρά ιδιοκτήτης της Τype 64 την πουλά ξανά μαζί με όλα τα «μαμά» μηχανικά του μέρη αλλά και μια σειρά από έγγραφα και φωτογραφίες που αποδεικνύουν την βαριά της κληρονομιά.

Η αρχική τιμή από την οποία θα ξεκινήσει η δημοπρασία δεν έχει ανακοινωθεί.

NEO TRAFIC
skoda