Στο «σφυρί» το Ford Focus WRC του θρυλικού Colin McRae
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στο «σφυρί» το Ford Focus WRC του θρυλικού Colin McRae

2.032 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2022)

Το Ford Focus που οδηγούσε ο αείμνηστος Colin McRae στο WRC βγαίνει σε πλειστηριασμό και φυσικά θα γίνει μάχη για να βρεθεί αυτός που θα το αποκτήσει!

Οδηγημένο από έναν θρύλο

Αν και πολλοί συνδυάζουν τον Colin McRae με την Subaru εξαιτίας φυσικά τους πρωταθλήματος που κατέκτησε ο Σκωτσέζος το 1995 με το Impreza, είναι γεγονός πως ο αείμνηστος σπουδαίος οδηγός δεν είχε επιτυχημένα χρόνια μόνο με την ιαπωνική ομάδα. Το ίδιο συνέβη και κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2001, όταν όντας πίσω από το τιμόνι του Ford Focus, ο McRae έφτασε ξανά κοντά στο να πάρει έναν δεύτερο τίτλο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, ωστόσο αυτό λίγη σημασία έχει πλέον.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ντεμπούτο με νίκη στο Ακρόπολις του 2001!

Επιστρέφοντας στο σήμερα λοιπόν, το συγκεκριμένο Ford Focus που οδήγησε ο McRae βρίσκεται προς πώληση μέσω πλειστηριασμού, συνοδευόμενο από μία λαμπρή ιστορία πίσω του, η οποία μάλιστα συνδέεται και με την Ελλάδα. Αυτό το Ford Focus WRC έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνες κατά τη διάρκεια του Ράλι Ακρόπολις εκείνης της σεζόν, το οποίο και κατέκτησε, για να τερματίσει στη δεύτερη θέση στο Ράλι Νέας Ζηλανδίας. Ωστόσο, η σεζόν για το μοντέλο τελείωσε άδοξα στην τέταρτη ειδική διαδρομή του Ράλι Μεγάλης Βρετανίας, όπου μία έξοδος του Σκωτσέζου έβαλε παράλληλα τέλος και στις ελπίδες του McRae για τον τίτλο εκείνη τη χρονιά.

Συμμετείχε και στη σεζόν του 2022

Η ομάδα της M-Sport Ford ανακατασκεύασε το Y4 FMC και μάλιστα αγωνίστηκε σε μερικούς γύρους κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2002, χωρίς όμως να πάρει κάποια νίκη. Στη συνέχεια συμμετείχε σε αγώνες BTRDA (British Trials and Rally Drivers Association) και αφού αποσύρθηκε αποκαταστάθηκε στο χρώμα και τις προδιαγραφές του WRC 2001.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda