Στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring το MINI John Cooper Works
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring το MINI John Cooper Works

1.947 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2022)

Μετά από ένα διάλειμμα δέκα ετών, ένα MINI John Cooper Works θα αγωνιστεί ξανά στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Nürburgring το 2022.

Θα συμμετέχει με τα χρώματα της Bulldog Racing

Στην 50ή έκδοση του 24ωρου αγώνα στο Nurburgring που θα λάβει χώρα φέτος από τις 26 μέχρι τις 29 Μαΐου, στην πίστα μήκους 25.378 χλμ. θα συμμετάσχει το MINI John Cooper Works μετά από απουσία 10 ετών. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο που συμμετέχει με την ιδιωτική ομάδα Bulldog Racing και προετοιμάστηκε στο Nürburg, θα τρέξει στην κατηγορία SP3T.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με ισχύ 306 άλογα και 450 Nm ροπής

Το αυτοκίνητο που θα συμμετέχει θα φοράει 4-κύλινδρο turbo κινητήρα, γνωστό από τα MINI John Cooper Works Clubman και MINI John Cooper Works Countryman με ισχύ 306 ίππους και μέγιστη ροπή 450 Nm. Το κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων που προέρχεται από μοντέλα παραγωγής μεγάλης κλίμακας και περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό με ποσοστό εμπλοκής έως 70% θα εξασφαλίζει ότι η ροπή μετατρέπεται σε απόδοση χωρίς απώλειες.

Με νέα ανάρτηση, μειωμένο βάρος, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, καλύτερα φρένα κ.α

Προκειμένου το αυτοκίνητο να εναρμονιστεί με τις αγωνιστικές προδιαγραφές της κατηγορίας, χρειάστηκε να γίνουν μια σειρά από τροποποιήσεις στο MINI John Cooper Works. Εγκαταστάθηκε ένας αγωνιστικός κλωβός ειδικά εξελιγμένος για το συγκεκριμένο μοντέλο, πραγματοποιήθηκαν εκτενείς παρεμβάσεις στην αεροδυναμική, το βάρος μειώθηκε σημαντικά, τοποθετήθηκε μία ειδική για το μοντέλο αγωνιστική ανάρτηση με ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης, όλα τα κινούμενα μέρη του πλαισίου και της ανάρτησης αντικαταστάθηκαν με ενισχυμένα ρουλεμάν Uniball, το σπορ σύστημα εξαγωγής προσαρμόστηκε με έναν αγωνιστικό καταλυτικό μετατροπέα. ενώ για να βελτιωθεί το σύστημα πέδησης και τοποθετήθηκαν γνήσια εξαρτήματα φρένων της σειράς BMW M Performance. Τέλος, Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου αυξήθηκε στα 100 λίτρα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
skoda