• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Ψηφιακή πρόταση για το 5θυρο Jimny.

Suzuki Jimny: Έρχεται σε 5θυρη έκδοση και ήπια υβριδικό

4.552 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/5/2021

Προ των πυλών βρίσκεται μια 5θυρη έκδοση για το Jimny που αναμένεται μάλιστα να λάβει και ήπια υβριδικό turbo κινητήρα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές που έρχονται από την Ιαπωνία σχετικά με την πρόθεση της Suzuki να λανσάρει το 2022 μια 5θυρη έκδοση «Long» έκδοση του Jimny με υπερτροφοδοτούμενο ήπια υβριδικό κινητήρα που θα προσφέρει περισσότερη ισχύ και μεγαλύτερη πρακτικότητα στο μοντέλο που έγινε γνωστό για τις μεγάλες off-road δυνατότητες που έχει.


Τα μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας ισχυρίζονται πως η 5θυρη έκδοση του Jimny θα ονομαστεί Long και το ντεμπούτο της θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο 2022,  όταν η μάρκα διασφαλίσει πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην ζήτηση που θα έχει το μοντέλο και θα έχουν ξεπεραστεί πολλά από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία σε ό,τι αφορά την παραγωγική διαδικασία.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το μεταξόνιο του Jimny θα μεγαλώσει κατά 300 χιλιοστά, ώστε να προσφέρει αρκετό χώρο στους πίσω επιβάτες για να βάλουν τα πόδια τους αλλά και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών πίσω από τις πλάτες τους. Στο αισθητικό κομμάτι, δεν θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγές, εκτός φυσικά από την προσθήκη δύο επιπλέον θυρών, νέο σετ ζαντών και ίσως μια αναθεωρημένη γρίλια στον πρόβολο.

Ακόμα, θεωρείται σίγουρο πως η Jimny θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να προσφέρει στο 5θυρο Jimny περισσότερη ισχύ μέσω ενός τούρμπο κινητήρα βενζίνης που θα συνδυάζεται με ένα μικρό ηλεκτρικό σύστημα. Ακριβείς πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν, οι Ιάπωνες ωστόσο αναφέρουν πως η ιπποδύναμη του θα φτάνει τα 150 άλογα και τα 250 Nm ροπής και ότι θα προσφερθεί με χειροκίνητο αλλά και με αυτόματο κιβώτιο.

Η Suzuki δεν έχει επιβεβαιώσει τον ερχομό του 5θυρου Jimny, ωστόσο στελέχη της, στο παρελθόν, είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η μάρκα να προχωρήσει ένα τέτοιο project. Η τιμή του σε σχέση με το 3θυρο Jimny θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη.
 

Σχολιάστε

25 διαθέσιμα άρθρα για SUZUKI  JIMNY

Tags: SUZUKI JIMNY