3 φωτογραφίες »

Σκοπός αυτού του συστήματος είναι να αποτρέψει την εμπλοκή ενός αυτοκινήτου που έχει συγκρουστεί και σε δεύτερο ατύχημα.

Σώζει ζωές το νέο σύστημα του Kia Sorento

4.388 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2020)

Το καινοτόμο αυτό Multi-Collision Braking σύστημα θα διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των Sorento και σύντομα θα γίνει διαθέσιμο και στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της Kia. Διαβάστε τι κάνει.

Το ολοκαίνουριο Kia Sorento γίνεται το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Kia που θα λάβει το καινοτόμο σύστημα Multi-Collision Braking σύστημα (MCB), το οποίο μπορεί να φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο όταν οι αερόσακοι το αυτοκινήτου ανοιχτούν μετά από κάποια σύγκρουση.

Σκοπός αυτού του συστήματος είναι να αποτρέψει την εμπλοκή ενός αυτοκινήτου που έχει συγκρουστεί και σε δεύτερο ατύχημα, όταν αυτό τυγχάνει να είναι ανεξέλεγκτο, με τον οδηγό, στο καλύτερο σενάριο, να είναι σε κατάσταση σοκ.

Το σύστημα ενεργοποιείται μόνο και όταν οι αερόσακοι ανοίξουν. Οι αισθητήρες του συστήματος μετρούν την ταχύτητα που έχει το αυτοκίνητο και τις αλλαγές της κατεύθυνσής που έγιναν και έπειτα φρενάρει το όχημα με ασφάλεια. Το σύστημα μπορεί να ελέγξει ακόμα και εάν ο οδηγός προσπαθεί να επιταχύνει ή να φρενάρει. Πρέπει όμως να σημειώσουμε πως το σύστημα απενεργοποιείται όταν το αυτοκίνητο αναπτύσσει ταχύτητα άνω των 177 χλμ./ώρα γιατί η Kia αναφέρει πως «το φρενάρισμα σε τέτοιες ταχύτητες μπορεί να προκαλέσει άλλες συνέπειες».

Η χρησιμότητα του συστήματος αυτού έχει αναγνωριστεί από το Euro NCAP ως ένα «δοκιμασμένο σύστημα που μειώνει τα θανατηφόρα ατυχήματα κατά 8% και τους τραυματισμούς από τροχαία κατά 4%». Το σύστημα αυτό θα εξοπλίζει όλες τις εκδόσεις του Sorento ενώ σταδιακά θα το λάβουν και τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας.
 

Hyundai
NISSAN