Ο άνθρωπος που είναι επιφορτισμένος να συντηρεί τον θησαυρό της φίρμας είναι Uwe Geisel.

Σχέδια της Porsche πριν 70 χρόνια!

2.076 Επισκέψεις στο άρθρο (6/7/2018)

Εικόνες από τον σχεδιαστικό «θησαυρό» που φυλάει στο Weissach Development Center έδωσε στη δημοσιότητα η Porsche, κάνοντας λόγο πως περισσότερα από 100.000 σχέδια αυτοκινήτων βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο.

Μπορεί για πολλούς τα παραπάνω από 100.000 σχέδια μοντέλων που έχει αποθηκευμένα η Porsche στο Weissach Development Center να μην είναι τίποτα παραπάνω από χαρτί, ωστόσο το σίγουρο είναι πως αποτελούν ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος της 70χρονης ιστορίας της γερμανικής φίρμας.
 
Πώς να μην είναι άλλωστε όταν (ακόμα και στις μέρες μας) για να κατασκευαστεί ένα μοντέλο παραγωγής οποιασδήποτε μάρκας και αξίας, πρέπει πρώτα να περάσει από τα χαρτιά (ή τον υπολογιστή) του σχεδιαστή.
Έτσι η φίρμα πήρε την απόφαση να αποκαλύψει δημόσια ένα μέρος της ιστορίας της, μέσω του οποίου δίνεται και η δυνατότητα μίας αναδρομής στο παρελθόν από το οποίο μπορούν να βγουν αρκετά συμπεράσματα τόσο για τον τρόπο σχεδιασμού των αυτοκινήτων πριν από 70 χρόνια, όσο και την εξέλιξη τους στο πέρασμα του χρόνου.
 
Ο άνθρωπος που είναι επιφορτισμένος να συντηρεί τον θησαυρό της φίρμας είναι Uwe Geisel, ο οποίος με δηλώσεις του γνωστοποίησε πως «Έχουμε εργαστεί για την ψηφιοποίηση των σχεδίων μας από το 2002 για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα επιβιώσουν».
 
Τέλος ο Geisel έδειξε αισιόδοξος ότι σιγά σιγά θα καταφέρουν να μετατρέψουν και σε ψηφιακά αρχεία όλα τα σχέδια, καθώς υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί του πρόθυμοι να τον βοηθήσουν. Ρίχτε μία ματιά στις εικόνες.     

peugeot
skoda