Nissan Qashqai Vs Toyota Corolla Cross Vs VW Tiguan
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nissan Qashqai Vs Toyota Corolla Cross Vs VW Tiguan

31.420 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2023)

- Καλύτερες επιδόσεις & 4X4 η Corolla, αλλά έχει φόρο πολυτελείας
- Πιο ευρύχωρη καμπίνα και μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ το Tiguan
- Premium βλέψεις το Qashqai, με CVT κιβώτιο που δε βουίζει
- Η χαμηλή κατανάλωση και η τετρακίνηση δίνουν τη νίκη στην Corolla Cross

Qashqai, Corolla Cross ή Tiguan;

Τα 3 μικρομεσαία SUV αυτής της αντιπαράθεσης κοστίζουν από 31.000 έως 35.000 ευρώ και υπόσχονται να καλύψουν τις οικογενειακές υποχρεώσεις συνδυάζοντας την ευκολία του αυτόματου κιβωτίου με τεχνολογίες για χαμηλή κατανάλωση. Μιλάμε για το ήπια υβριδικό (mild hybrid) Nissan Qashqai 1,3 turbo με τους 158 ίππους, την full hybrid Toyota Corolla Cross με τους 197 ίππους και τετρακίνηση, καθώς και το VW Tiguan με τον 1,5 TSI τούρμπο κινητήρα βενζίνης, ,που μπορεί να «κόβει» τη λειτουργία των 2 εκ των 4 κυλίνδρων του όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν για να «καίει» λιγότερα.

Είναι γεγονός πως με τη βενζίνη στα ύψη, πρώτη μέριμνα των αγοραστών σήμερα είναι το κόστος κίνησης. Θέλουν να καίνε λίγα, ειδικά στην πόλη, όπου ο αστικός τρόπος ζωής μας αναγκάζει να κάνουμε το 75% των χιλιομέτρων. Για αυτό το λόγο οι κατασκευαστές εξηλεκτρίζουν τους κινητήρες με ήπια υβριδικά (Nissan Qashqai) ή full υβριδικά συστήματα (Corolla Cross). Το Tiguan από τη μεριά του για καλύτερη οικονομία καυσίμου διαθέτει κινητήρα που μπορεί να σβήνει τους 2 από τους 4 κυλίνδρους σε οδηγικές συνθήκες μειωμένου φορτίου (κυρίως λειτουργεί στην εθνική με χαμηλή ταχύτητα).

Ένας αγοραστής που θέλει ένα mainstream οικογενειακό SUV με αυτόματο κιβώτιο -κάνει εύκολη τη ζωή στην πόλη- μοιραία λοιπόν θα «πέσει» στις 3 προτάσεις που επιλέξαμε για αυτή την αντιπαράθεση. Για να δούμε πως θα εξελιχθεί η κόντρα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI LINGLONG AGORAZO
KIA