Η προσπέραση στο προπορευόμενο όχημα σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με μία λωρίδα, είναι μία κίνηση που απαιτεί τη δύναμη του κινητήρα του αυτοκινήτου μας.

Η προσπέραση στο προπορευόμενο όχημα σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με μία λωρίδα, είναι μία κίνηση που απαιτεί τη δύναμη του κινητήρα του αυτοκινήτου μας.

Συμβουλές ασφαλούς προσπέρασης

6.419 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2013)

Η διαδικασία της προσπέρασης με το αυτοκίνητο είναι μία υπόθεση που απαιτεί οδηγικές ικανότητες, αλλά και σωστή κρίση, ώστε να επιτευχθεί με ασφάλεια.

Η προσπέραση στο προπορευόμενο όχημα σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με μία λωρίδα, είναι μία κίνηση που απαιτεί τη δύναμη του κινητήρα του αυτοκινήτου μας. Γι αυτό το λόγο, εμείς θα πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιο φάσμα στροφών μπορεί να μας προσφέρει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να πραγματοποιήσουμε την κίνηση αυτή. Ακόμη όμως και αν πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τον τομέα αυτό, δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε, μιας και οι κίνδυνοι είναι πολλοί και μπορούν να μας φέρουν σε δύσκολη θέση.
Επιλογή σχέσης στο κιβώτιο
Πρώτα από όλα, χρειάζεται να επιλέξουμε σωστή σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, η οποία πρέπει να φέρει τις στροφές του κινητήρα στην αρχή του φάσματος που αποδίδει τη ροπή του, έτσι ώστε να μην φτάσει ο κινητήρας στον περιοριστή στροφών (κόφτη) πριν ολοκληρώσουμε την προσπέραση, με αποτέλεσμα να χάσουμε χρόνο.
Θέση στο οδόστρωμα
Πριν προσπεράσουμε, θα πρέπει να ελέγξουμε ότι στη συνέχεια του δρόμου δεν υπάρχει στροφή, ότι στο αντίθετο ρεύμα δεν υπάρχει κάποιο όχημα, αλλά και ότι υπάρχει διακεκομμένη λωρίδα. Στη συνέχεια, προσπερνάμε μόνο από αριστερά ενεργοποιώντας τον αριστερό δείκτη (φλας) και επιστρέφουμε στη λωρίδα μας ενεργοποιώντας το δεξί φλας, αφού πρώτα έχουμε απομακρυνθεί από το όχημα που προσπεράσαμε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto