Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό, ένα από τα μοντέλα τα οποία προετοιμάζεται για να φέρει στην Ευρώπη η Ford είναι το Kuga, το οποίο συνεχίζει τις δομικές εξελίξεις.

Συνεχίζει τις δοκιμές το νέο Ford Kuga

10.353 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2019)

Το νέο Ford Kuga συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης. Δείτε τι μαθαίνουμε για το επερχόμενο SUV της αμερικανικής μάρκας.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό, ένα από τα μοντέλα τα οποία προετοιμάζεται για να φέρει στην Ευρώπη η Ford είναι το Kuga, το οποίο συνεχίζει τις δομικές εξελίξεις.
 
Το μοντέλο που μεταξύ άλλων θα δώσει το παρόν και στην αμερικανική αγορά με την ονομασία Escape, θα αποκτήσει ένα πιο σύγχρονο σχεδιασμό, με τον πρόβολο να κυριαρχείται από μια τραπεζοειδή μάσκα παρόμοια με εκείνη που βρίσκεται στο τελευταίο Focus. Όπως τα περισσότερα νέα μοντέλα έτσι και αυτό θα ακολουθήσει τα σημεία των καιρών και θα εξοπλιστεί με LED προβολείς, τους οποίους θα «υπογραμμίζουν» τα φώτα ημέρας, ερχόμενα με ακριβώς αυτό το σχεδιασμό (μία γραμμή που περνά κάτω από τους δύο προβολείς).
 
Μένοντας στο εξωτερικό, οι ώμοι του νέου SUV θα έχουν περισσότερο στρογγυλεμένη εικόνα, ενώ στο πίσω μέρος το παρόν θα δίνουν δυο στρογγυλές απολήξεις εξάτμισης, LED φωτιστικά σώματα, αλλά και δύο κάθετα τοποθετημένοι ανακλαστήρες στα άκρα του ανασχεδιασμένου προφυλακτήρα.
 
Από τη στιγμή που μιλάμε για νέο μοντέλο, η βελτιώσεις στο εσωτερικό θα ακολουθήσουν αυτές του εξωτερικού. Η διάταξη της καμπίνας θα χαρακτηριστική από μία «καθαρότερη» εικόνα, την ίδια στιγμή που φήμες κάνουν λόγο πως ποιοτικότερα θα είναι και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Το σύστημα ψυχαγωγίας Sync3 θα βρίσκεται σε μία οθόνη που θα τοποθετηθεί ψηλά και στο κέντρο του ταμπλό, ενώ τα συστήματα Co-Pilot 360 και active park assist, όπως και ένα ηχοσύστημα B&O θα είναι μέσα στα χαρακτηριστικά που θα διατίθενται.
 
Επιπλέον το εσωτερικό θα πάρει αύξηση προς τα πάνω από άποψη διαστάσεων, με τους επιβάτες των πίσω θέσεων να απολαμβάνουν την μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή των ώμων και των ποδιών. Τέλος έντονες είναι οι φήμες που λένε ότι δεν αποκλείεται να υπάρχει και η δυνατότητα φιλοξενίας 7 επιβατών, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα.
 
Στα μηχανικά σύνολα, η γκάμα θα ξεκινά από ένα τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,5 λίτρων. Οι πιο ισχυρές εκδόσεις θα πάρουν ισχύ από ένα 2λιτρο τούρμπο μοτέρ, ενώ παρούσα θα είναι και μία plug-in υβριδική έκδοση. Από κει και πέρα η αγορά της Ευρώπης αλλά και αυτή της Ασίας-Ειρηνικού θα έχουν επίσης στη διάθεσή τους και ένα ντίζελ EcoBlue κινητήρα σε παραπάνω από μία εκδόσεις.
 
Τα μηχανικά σύνολά θα συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων, με την κίνηση να πηγαίνει είτε στους εμπρόσθιους, είτε και στους τέσσερις τροχούς.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε το μοντέλο θα φτάσει στην αγορά της «γηραιάς ηπείρου», ωστόσο για αυτή της Αμερικής το πιθανότερο είναι το νέο Kuga (Escape στην άλλη μεριά του ατλαντικού) να παρουσιαστεί στο Auto Show της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center