Το σημερινό Aygo που βλέπετε θα έχει αντικαταστάτη.

Συνεχίζει το Toyota Aygo

3.821 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2019)

Ακόμη μία γενιά του Aygo επιβεβαίωσε πως θα κατασκευάσει η Toyota και μάλιστα όταν αυτή κάνει την εμφάνισή της δεν αποκλείεται να προσφερθεί σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.


Το σημερινό Aygo έκανε την εμφάνισή του το 2014 όμως το δημοφιλές μίνι θα συνεχίσει να βρίσκεται στη γκάμα της Toyota για πολλά χρόνια ακόμα, περνώντας μάλιστα και στη νέα του γενιά. Η είδήση αυτή επιβεβαιώθηκε από τον διευθύνων σύμβουλο της Toyota Europe, Johan Van Zyl, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε «Το Aygo ήταν ένα πολύ καλό προϊόν για μας, προσελκύοντας πολλούς νέους πελάτες και έτσι θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε όπως και το τμήμα αυτοκινήτων που ανήκει».
 
Το Aygo είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της Toyota που πωλείται στην Ευρώπη χωρίς υβριδική επιλογή. Όμως ο Van Zyl είπε ότι στη νέα του γενιά μπορεί να είναι ηλεκτρικό λόγω της συνήθως αστικής χρήσης που έχει. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ορισμένες πόλεις εφαρμόζουν ζώνες μηδενικών εκπομπών ρύπων, οπότε πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον και πώς θα διασφαλίσουμε ότι έχουμε μια ηλεκτροκίνητη έκδοση ενός μίνι αυτοκινήτου που θα μπορέσει να κινηθεί χωρίς πρόβλημα στις περιοχές αυτές».
 
Σύμφωνα με τους αριθμούς της στατιστικής εταιρείας JATO Dynamics, η Toyota πούλησε 83.030 Aygo στην Ευρώπη τους πρώτους 10 μήνες, ποσοστό αυξημένο κατά 3,7% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η ιαπωνική μάρκα δεν είναι η μόνη που θα ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι – αν τελικά το ακολουθήσει. Ήδη τα VW Up, Skoda Citigo και Seat Mii αναμένεται να αντικατασταθούν από αυτοκίνητα που θα κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

PEIRAIOS LEASING
moto