6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Προσέξτε που το αριστερό μπουλόνι είναι διαφορετικό. Αυτό είναι το μπουλόνι ασφαλείας. Σε κάθε αυτοκίνητο είναι διαφορετικό.

Η διαδικασία βήμα-βήμα!

71.421 Επισκέψεις στο άρθρο

Βήμα 3ο - Χαλάρωσε τα παξιμάδια πριν το σηκώσεις
Αν έχετε τάσι, τότε βγάλτε το με το κατσαβίδι. Στη συνέχεια ξεσφίξτε τα μπουλόνια γιατί αν σηκώσετε τη ρόδα, αυτή θα γυρνάει ασταμάτητα. Αν τα παξιμάδια έχουν σφίξει πολύ, τότε ρίξτε μια κλοτσιά στο σταυρό / κλειδί.

Υπάρχει ειδική θέση για το που θα τοποθετηθεί ο γρύλος. Διαφορετικά μπορεί να κάνετε ζημιά.

Υπάρχει ειδική θέση για το που θα τοποθετηθεί ο γρύλος. Διαφορετικά μπορεί να κάνετε ζημιά.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Σημαντικό: Βρες το μπουλόνι ασφαλείας
Κάποια αυτοκίνητα έχουν σε κάθε ζάντα ένα διαφορετικό σε σχεδίαση μπουλόνι. Αυτό λέγεται μπουλόνι ασφαλείας και για να ξεσφίξει πρέπει να έχετε το ειδικό αντάπτορα μαζί σας. Σιγουρευτείτε ότι έχετε την επόμενη φορά που θα μπείτε στο αυτοκίνητο!

Βήμα 4ο - Σήκωσε το αυτοκίνητο
Προσοχή όμως! Μη βάλεις τον γρύλο όπου να ναι. Αυτός πρέπει να τοποθετηθεί στην ειδική θέση, συνήθως πίσω από τα μπροστινά λάστιχα, ή μπροστά από τα πίσω ελαστικά. Αν δεν υπάρχει ειδική θέση, τότε τοποθέτησέ τον στο νεύρο του αυτοκινήτου, 20 εκατοστά μακριά από το λάστιχο που θα αλλάξεις. Στη συνέχεια, γύρισε τον γρύλο μέχρι το αυτοκίνητο να σηκωθεί 15 περίπου πόντους από το έδαφος.

Βήμα 5ο - Βγάλε τον σκασμένο τροχό
Με το σκασμένο λάστιχο στον αέρα, αρχικά ξεσφίγγεις με το χέρι τα μπουλόνια. Έπειτα βγάζεις τον σκασμένο τροχό και τον τοποθετείς κάτω από το αυτοκίνητο δίπλα στον γρύλο σαν μια δεύτερη δικλείδα ασφαλείας.

Προσοχή!
Βάλε όλα τα μπουλόνια σε ένα μέρος για να μην τα χάσεις!

Βήμα 6ο - Τοποθέτησε την ρεζέρβα
Εδώ θα χρειαστεί μια σχετική μυϊκή δύναμη. Για να κουραστείς όσο το δυνατόν λιγότερο, φέρε τη ρεζέρβα μπροστά από τον τροχό και ευθυγράμμισε τις τρύπες της μες τις βίδες στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια σήκωσέ την, σπρώξε και βίδωσε τα μπουλόνια αρκετά σφικτά.

Προσοχή!
Βίδωσε κάθε μπουλόνι αντικριστά, γιατί έτσι θα «πατήσει» ο τροχός σωστά. Διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να μείνει τζόγος που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός.

Βήμα 7ο - Κατέβασε  το αυτοκίνητο
Χαμήλωσε το γρύλλο μέχρι το αυτοκίνητο να πατήσει καλά στο έδαφος και ύστερα σφίξε καλά τα μπουλόνια. Έπειτα, μαζεύεις εργαλεία και σκασμένο λάστιχο, τα τοποθετείς στη θέση τους και συνεχίζεις το ταξίδι σου.
Ακόμη και ένα άπειρος, μπορεί να αλλάξει ένα λάστιχο σε λιγότερο από 15 λεπτά. 

Προσοχή!
Όταν τσεκάρεις την πίεση των ελαστικών σου, τσέκαρε και την ρεζέρβα! 
Αν είναι ξεφούσκωτη, τότε όταν θα τη χρειαστείς θα είναι άχρηστη…

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
OPEL