Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Τα Honda θα ενημερώνουν τους αρμόδιους για τις διαγραμμίσεις!

Τα Honda θα ενημερώνουν τους αρμόδιους για τις διαγραμμίσεις!

1.577 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2021)

Άλλα κόλπα! Τα αυτοκίνητα της Honda θα είναι κατάλληλα εξοπλισμένα και θα ενημερώνουν αυτόματα τους συντηρητές των δρόμων σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι διαγραμμίσεις και αν χρειάζονται επιδιόρθωση!

Αρχικά σε πιλοτικό πρόγραμμα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα αυτοκίνητα της Honda είναι εξοπλισμένα με μια ποικιλία από κάμερες και αισθητήρες και η ιαπωνική μάρκα σκέφτηκε πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους τομείς πέραν από αυτών της ασφάλειας και της υποβοήθησης του οδηγού! Σε συνεργασία με το Τμήμα Μεταφορών του Οχάιο στις ΗΠΑ, το Ερευνητικό Ινστιτούτο της Honda θα πραγματοποιήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που στοχεύει να βοηθήσει τις αρχές στη συντήρηση των δρόμων με πιο αποτελεσματικό, οικονομικά αποδοτικό και έγκαιρο τρόπο.

Τα οχήματα θα καταγράφουν και θα ενημερώνουν για την κατάσταση των διαγραμμίσεων   

Για να γίνει αυτό, η Honda έχει αναπτύξει ένα νέο σύστημα παρακολούθησης της κατάστασης του δρόμου, που χρησιμοποιεί την κάμερα ενός οχήματος για να προσδιορίζει την κατάσταση των διαγραμμίσεων που πολλές φορές ξεθωριάζουν ή σε άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχουν. Καταγράφοντας λοιπόν τις διαγραμμίσεις, όσες είναι σε ιδανική κατάσταση θα αποδίδονται με πράσινο χρώμα και όσες είναι σε καλή κατάσταση με κίτρινο. Οι λωρίδες που δεν φαίνονται και χρειάζονται επισκευή θα καταγράφονται με κόκκινο χρώμα, ενώ στους δρόμους που δεν υπάρχουν λωρίδες θα υπογραμμίζονται με γκρι χρώμα.
 

Η υπηρεσία συντήρησης θα γνωρίζει ακριβώς τη θέση και το μέγεθος του προβλήματος 

Αυτές οι πληροφορίες καθώς και οι συντεταγμένες μέσω του GPS και οι σχετικές εικόνες ή βίντεο στη συνέχεια θα αποστέλλονται ανώνυμα στις αρχές που είναι αρμόδιες για τη συντήρηση των δρόμων. Τα δεδομένα θα τους επιτρέπουν να προσδιορίζουν γρήγορα τη θέση και τη σοβαρότητα των κακών σημάνσεων της λωρίδας, ώστε να μπορούν να επιδιορθωθούν τάχιστα.
 

Στο μέλλον θα καταγράφουν και άλλες κακοτεχνίες του δρόμου

Μάλιστα υπογραμμίζεται πως αυτή η δυνατότητα είναι μία συνθήκη που όλοι κερδίζουν, καθώς το σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία που είναι ήδη εγκατεστημένη στα οχήματα της Honda και υπόσχεται να κάνει τους δρόμους ασφαλέστερους. Κλείνοντας αξίζει  να σημειωθεί πως η Honda σχεδιάζει να επεκτείνει τις δυνατότητες του συστήματος στο μέλλον για να ανιχνεύει περισσότερες κακοτεχνίες και όχι μόνο τις λωρίδες!

Άλλα κόλπα!
-Τα Honda θα καταγράφουν την κατάσταση των διαγραμμίσεων στους δρόμους.
-Θα ενημερώνουν αυτόματα τους συντηρητές αν χρειάζονται επιδιόρθωση και σε ποιο σημείο βρίσκεται το πρόβλημα.
-Στο μέλλον θα καταγράφουν και άλλες κακοτεχνίες του δρόμου.
Μήπως αυτό το σύστημα θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα στους ελληνικούς δρόμους;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: