• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Με πέντε μοντέλα θα συμμετάσχει στην ανάβαση του Pikes Peak για το 2019 η Honda.

Τα Honda του Pikes Peak για το 2019 (+vid)

1.633 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/6/2019

Με πέντε μοντέλα θα συμμετάσχει στην ανάβαση του Pikes Peak για το 2019 η Honda, η οποία θα βρεθεί στο διάσημο αγώνα μέσω της Acura, η οποία αποτελεί την αμερικανική εκδοχή της.

Πιο αναλυτικά, για το Pikes Peak International Hill Climb του 2019 η μάρκα θα φτάσει με τα RDX A-Spec και TLX GT, τα οποία επιστρέφουν στο γεγονός μετά το ντεμπούτο τους το περασμένο έτος. Εκεί θα βρουν δύο διαφορετικά NSX, ένα μοντέλο παραγωγής και ένα βελτιωμένο time attack, ωστόσο αυτό που αναμένεται να μαγνητίσει τα βλέμματα είναι το SUV, MDR Sport Hybrid.
 


Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό το συγκεκριμένο MDX Sport Hybrid δεν είναι μοντέλο παραγωγής, με το εσωτερικό του αλλά και τον κινητήρα να έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα αποκλειστικά για τις ανάγκες του αγώνα. Ξεκινώντας από το τελευταίο οι μηχανικοί της Honda απεγκατέστησαν το μικρότερο V6 3,0 λίτρων μοτέρ και στη θέση του πέρασε ένας κινητήρας V6 3,7 λίτρων που συνδυάζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ.
 
Ως αποτέλεσμα το αγωνιστικό MDX Sport Hybrid έχει την ισχύ 400 ίππων και 475 Nm ροπής, με την ισχύ να πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου DCT.
 
Από κει και πέρα περεταίρω αλλαγές έχουν συμβεί στο σύστημα διεύθυνσης προκειμένου να υπάρξει καλύτερος χειρισμός και φυσικά στo εσωτερικό, εκεί όπου η τρεις σειρές καθισμάτων που υπάρχουν στο μοντέλο παραγωγής έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα roll cage. Οι αλλαγές αυτές εκτός από τον τομέα της ασφάλειας συνηγορούν και σε αυτόν της ελάφρυνσης του βάρους.

Tags: HONDA