Τα SUV της Mercedes: Από την GLA στην G-Class

Τα SUV της Mercedes: Από την GLA στην G-Class

41.167 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2023)

- Η οικογενειακή GLA είναι το best seller και το πιο προσιτό SUV της
- Το μόνο premium 7θέσιο οικογενειακό είναι η GLB
- Η υπερπολυτελής GLS έχει από μία οθόνη για κάθε επιβάτη
- H «Καναδέζα» του ελληνικού στρατού είναι η G-Class

Η οικογενειακή GLA είναι το best seller και το πιο προσιτό SUV της

Η GLA προσφέρεται αυτή την στιγμή στην ελληνική αγορά στην ανανεωμένη της έκδοση με ελαφρώς διαφορετική εμφάνιση, δύο ψηφιακές οθόνες στο εσωτερικό μεγέθους 10,25 ιντσών και μια εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει ήπια υβριδικές και Plug-in υβριδικές επιλογές αλλά την κορυφαία AMG GLA 45 S 4MATIC+ έκδοση με 421 άλογα. Η GLA είναι ένα μικρομεσαίο SUV και χάρη στην προσιτή τιμή της (σε σχέση με την υπόλοιπη γκάμα της μάρκας) αποτελεί το best seller της φίρμας το 2023.

Το μόνο premium 7θέσιο οικογενειακό είναι η GLB

Η GLB, αν και είναι λίγο μεγαλύτερη από την GLA, ανήκει και αυτή στην μικρομεσαία κατηγορία αλλά ξεχωρίζει χάρη στον πιο boxy σχεδιασμό της, τους μεγαλύτερους χώρους που προσφέρει αλλά και την δυνατότητά της να μετακινεί ακόμα και 7 επιβάτες, κάτι που δεν προσφέρει κανένα άλλο premium SUV στην κατηγορία αυτή. Στην γκάμα της υπάρχουν επιλογές και βενζίνη και diesel αποκλειστικά, τουλάχιστον μέχρι την άφιξη της ανανεωμένης έκδοσης. 

Η υπερπολυτελής GLS έχει από μία οθόνη για κάθε επιβάτη

H GLS είναι ουσιαστικά μια S-Class σε αμάξωμα SUV και αυτό σημαίνει πως εξοπλίζεται με όλα τις δυνατότητες και τα καλούδια που προσφέρει σε εξοπλισμό, η υπερπολυτελής μπερλίνα της Mercedes, ενώ όπως και το σεντάν διαθέτει και μια super-luxury έκδοση Maybach. Καμάρι της GLS είναι ο twin-turbo V8 κινητήρας 4,0 λίτρων που προσφέρει 612 ίππους και 850 Nm ροπής, συν 22 άλογα και 250 Nm ροπής από το ήπια υβριδικό σύστημα 48V.

H «Καναδέζα» του ελληνικού στρατού είναι η G-Class

Η G-Class δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μιας και κοντά 40+ χρόνια τώρα αποτελεί το σύμβολο του σκληροτράχηλου και ικανού off road μοντέλου. Στην Ελλάδα, την γνωρίζουμε καλά, αφού προσφέρεται στην αγορά επί δεκαετίες και κάποιες από τις προηγούμενες γενιές της τις έχουμε συναντήσει στον ελληνικό στρατό. Η G-Class χρησιμοποιεί πλαίσιο τύπου σκάλας και διαθέτει σχετικά περιορισμένη γκάμα κινητήρων σε βενζίνη και diesel. Στην κορυφή βρίσκεται η AMG G 63 έκδοση των 585 ίππων. 

Σελίδα 2Οι compact Mercedes GLA και GLB
Σελίδα 3GLC και GLE: Θηριώδεις με πάνω από 4,7 μέτρα μήκος, ευρύχωρες και φουλ σε οθόνες
Σελίδα 4GLS και G-Class: H πολυτέλεια συναντά τον απόλυτο off-road χαρακτήρα
Hyundai
SEAT