H ανανεωμένη Mercedes GLS.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H ανανεωμένη Mercedes GLS.

GLS και G-Class: H πολυτέλεια συναντά τον απόλυτο off-road χαρακτήρα

41.265 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2023)

Ανεβαίνοντας ακόμη πιο ψηλά σε κατηγορία, η Mercedes διαθέτει δύο κτήνη που το καθένα ωστόσο ειδικεύεται θα λέγαμε στο δικό του τομέα. Στην μία πλευρά βρίσκεται το ογκωδέστερο SUV της Mercedes, η θηριώδης GLS, ενώ απέναντί της βρίσκεται η εμβληματική G-Class, ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα της φίρμας με έντονο στρατιωτικό παρελθόν.


Πολεμική από κάθε άποψη η Mercedes G-Class.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πολεμική από κάθε άποψη η Mercedes G-Class.


Ξεκινώντας με την GLS, την αντίστοιχη S-Class σε SUV αμάξωμα, μεταξύ άλλων εντυπωσιάζει για την πολυμορφικότητά της. Στις περισσότερες εκδόσεις υπάρχουν έως και τρεις σειρές καθισμάτων, με μόνη εξαίρεση την υπερπολυτελή επιλογή Maybach. Αναμενόμενα, οι premium ανέσεις εντυπωσιάζουν, προσφέροντας ανακλινόμενα πίσω καθίσματα με υποπόδια και μασάζ και δυνατότητα τοποθέτησης μικρού  ψυγείου και ακόμα και θήκες ποτηριών σαμπάνιας για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Highlights η δυνατότητα τοποθέτησης ψηφιακού infotainment σε κάθε θέση, καθώς και ο εφοδιασμός με ηλεκτρονικώς προσαρμοσμένη ανάρτηση E-Active Body Control που αναγνωρίζει το οδόστρωμα βάσει κάμερας. Η γκάμα της περιλαμβάνει ήπια υβριδικές επιλογές σε βενζίνη από 381 έως 557 άλογα στην έκδοση Maybach και σε diesel έως 367 ίππους.

Σε πλήρη αντίθεση με τη φιλοσοφία της εκλεπτυσμένης άνεσης του GLS βρίσκεται η G-Class. Το εμβληματικό αυτό μοντέλο αποτελεί την πιο σκληροτράχηλη επιλογή της σειράς των SUV της Mercedes και παρουσιάζει εξαιρετικές off-road δυνατότητες. Χάρη στο στιβαρό πλαίσιο τύπου σκάλας, κατασκευασμένο από φύλλα λαμαρίνας πάχους έως 3,4 χιλιοστών, είναι η ξεκάθαρη επιλογή για όσους αναζητούν ένα όχημα που μπορεί να τους ακολουθήσει σε κάθε είδους περιπέτεια εκτός δρόμου. Για να τα καταφέρει έχει μοναδικές προδιαγραφές (βάθος διέλευσης 70 εκ., κίνηση σε έδαφος κλίσης 70%, ικανότητα αναρρίχησης σε έδαφος κλίσης 100%, γωνία ράμπας 25,7ο, γωνία, γωνία προσέγγισης 30,9ο) και απόσταση από το έδαφος στα 24,1 εκατοστά. Να τονιστεί πως η G-Class βρίσκεται στην γκάμα της Mercedes από το 1979, ενώ τις τελευταίες χρόνιες σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη και παγκοσμίων το 2021 σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων. Τελευταίο πράγμα που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως, ναι, στην Ελλάδα ξέρουμε καλά την G-Class, αφού την έχουμε γνωρίσει στον στρατό με τις περίφημες «Καναδέζες»! Η γκάμα της περιλαμβάνει μια πετρελαιοκίνητη επιλογή 400 d με 330 άλογα, την βενζινοκίνητη G 500 των 422 ίππων αλλά και την κορυφαία AMG G 63 των 585 ίππων. 

Σελίδα 1Τα SUV της Mercedes: Από την GLA στην G-Class
Σελίδα 2Οι compact Mercedes GLA και GLB
Σελίδα 3GLC και GLE: Θηριώδεις με πάνω από 4,7 μέτρα μήκος, ευρύχωρες και φουλ σε οθόνες
Σελίδα 4GLS και G-Class: H πολυτέλεια συναντά τον απόλυτο off-road χαρακτήρα
Mercedes
OPEL