«Τα ηλεκτρικά είναι ακόμα ακριβά για τη SEAT»

«Τα ηλεκτρικά είναι ακόμα ακριβά για τη SEAT»

1.681 Επισκέψεις στο άρθρο (9/6/2022)

Η SEAT θα εισάγει στην γκάμα της ηλεκτρικό αυτοκίνητο μόνο όταν αυτό θα μπορεί να είναι οικονομικά προσιτό, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να συμβεί.

Διαφορετικούς δρόμους για SEAT και CUPRA

Μπορεί η SEAT με την CUPRA να είναι «αδελφές», ωστόσο ο δρόμος της ηλεκτροκίνησης που θα ακολουθήσουν οι δύο μάρκες θα είναι διαφορετικός. Σύμφωνα μάλιστα με τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την έρευνα και την ανάπτυξη και για τις δύο μάρκες, το μέλλον της SEAT συνδέεται στενά με το μειωμένο κόστος της ηλεκτροκίνησης και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προς το παρόν η CUPRA αναλαμβάνει τα ηνία στο συγκεκριμένο τομέα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Tietz: «Όχι ακόμα ηλεκτρικά για τη SEAT»

Αν και σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT και της CUPRA, Wayne Griffiths, υποσχέθηκε ότι σχεδιάζεται ένα ηλεκτρικό μέλλον και για τις δύο μάρκες, ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης, Werner Tietz, μιλώντας για την πρώτη ξεκαθάρισε πως αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν μειωθεί το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. «Λοιπόν τώρα είναι ώρα για την CUPRA. Προς το παρόν, η ηλεκτροκίνηση είναι ακόμα λίγο ακριβή για τη SEAT, επομένως πιστεύουμε ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην CUPRA», ήταν η απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση.

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες ο Tietz ανέφερε στη συνέχεια: «Όταν θα πιστεύουμε ότι οι τιμές για τα εξαρτήματα πέφτουν, οι μπαταρίες είναι φθηνότερες, τα ηλεκτρικά είναι φθηνότερα, τότε μπορούμε να σκεφτούμε να μιλήσουμε ξανά για τη SEAT».

Φορτσάρει με ηλεκτρικά η CUPRA

Από κει και πέρα θυμίζουμε πως πρόσφατα η CUPRA κυκλοφόρησε μια σειρά από νέα μοντέλα, ανάμεσα στα οποία ήταν τα ηλεκτρικά UrbanRebel και Tavascan, τη στιγμή που το επίσης ηλεκτρικό Born κυκλοφορεί στις αγορές.  

Ξεκάθαρος ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης των SEAT και CUPRA.
- «Η ηλεκτροκίνηση είναι ακόμα λίγο ακριβή για τη SEAT».
- «Τώρα είναι η ώρα της CUPRA για ηλεκτρικά».
Θεωρείς πως θα μείνει πίσω η SEAT σε σχέση με τις άλλες μάρκες που ήδη παρουσιάζουν τα ηλεκτρικά τους;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto