3 φωτογραφίες »

Σκοπός της εταιρείας είναι να ανακατασκευάσει συνολικά μόλις 50 μονάδες.

Τα κλασικά Range Rover γίνονται πλέον ηλεκτρικά

2.360 Επισκέψεις στο άρθρο (8/12/2020)

Στη σύγχρονη εποχή πέρασε ένα κλασικό Range Rover λαμβάνοντας ένα σύγχρονο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης!


Η βρετανική εταιρεία μηχανικής και ανακατασκευής, Lunaz πήρε στα χέρια της ένα κλασικό Range Rover και αποφάσισε να του προσφέρει μηδενικές εκπομπές ρύπων μέσω ενός ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, για να μπορέσει να κυκλοφορεί χωρίς ρύπους στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο προετοιμάζεται για την απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες καύσης.
 
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σκοπός της είναι να ανακατασκευάσει συνολικά μόλις 50 μονάδες, όλες προερχόμενες από αυτοκίνητα δωρητές που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 1970 και 1994.
 
Με το που λαμβάνει το μοντέλο η Lunaz ξεκινά με το πλήρες «γδύσιμό» του, προκειμένου στη συνέχει να προχωρήσει στην αποκατάσταση του αμαξώματος και του πλαισίου κάθε αυτοκινήτου, πριν τοποθετηθεί το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Στην περιοχή που βρίσκεται η τάπα της βενζίνης θα φιλοξενηθεί η θύρα φόρτισης, ενώ ο πρωτότυπος πίνακας οργάνων θα διατηρηθεί ως έχει, ωστόσο θα τροποποιηθούν τα όργανα για να παρουσιάζουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και την αυτονομία.
 
Δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες. Η πρώτη ονομάζεται «Town» και έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, μπαταρία 60kWh και δίνει έμφαση στην πολυτέλεια. Η δεύτερη έκδοση «Country» εξοπλίζεται με δύο μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) και μπαταρία 80kWh, ενώ απευθύνεται σε όσους δεν φοβούνται να κινηθούν με το ηλεκτρικό Range Rover εκτός δρόμου. Όπως και να έχει κάθε μοντέλο θα διαθέτει σύγχρονες ανέσεις μεταξύ των οποίων ενσωματωμένο WiFi, σύστημα ψυχαγωγίας, κλιματισμό και πλοηγό.
 
Η αυτονομία δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά θα κυμαίνεται περίπου στα 400 χιλιόμετρα, ενώ οι τιμές για τη μετατροπή ξεκινούν από 245.000 λίρες, περίπου 267.700 ευρώ.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw