• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

- Τιμή αγοράς 2007: 12.400 ευρώ - Τιμή αγοράς 2014: 4.900 ευρώ - Τιμή πώλησης 2014: 5.700 ευρώ

Η νεανική εικόνα του Fiat Grande Punto έχει συνέχεια και στο ευρύχωρο εσωτερικό, όπου η ποιότητα κατασκευής είναι απόλυτα ικανοποιητική.

Fiat Grande Punto 1,4 8V 77 PS 5d

38.897 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/1/2014

Το Fiat Grande Punto  είναι από τα πιο ολοκληρωμένα μικρά ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα. Νεανικό, με υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας και πολύ καλή οδική συμπεριφορά αποτελεί το best seller στην αγορά μεταχειρισμένου για το 2012 και όχι άδικα.
Το 8βάλβιδο μηχανικό σύνολο αποδίδει 77 ίππους που είναι σε θέση να κινήσουν σε καλούς ρυθμούς το αμάξωμα των 1.113 κιλών . Ο κινητήρας αυτός αποδίδει τη ροπή του χαμηλά, πράγμα που τον κάνει ελαστικό και οικονομικό στις αστικές μετακινήσεις (6,1 λτ/100 χλμ.). Ένας από τους τομείς όπου διακρίνεται το Grande Punto είναι τα χαμηλά επίπεδα θορύβου που επικρατούν στην καμπίνα επιβατών. Η ρύθμιση της ανάρτησης προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης, μιας και απορροφά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος αποτελεσματικά. Στις στροφές, οδηγώντας οριακά , το αυτοκίνητο υποστρέφει, με εύκολη όμως διόρθωση. Ακόμη πιο εύκολα γίνεται παιχνιδιάρικο, με άφημα του γκαζιού στην κορυφή της στροφής.
Το εσωτερικό του Punto χαρακτηρίζεται ευχάριστο, χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές. Η ποιότητα των υλικών στο ταμπλό είναι ικανοποιητική, όπως και η συναρμολόγηση. Από πλευράς χώρων, στο πίσω κάθισμα θα φιλοξενηθούν με άνεση 2 ενήλικες, ενώ ένας τρίτος θα δημιουργήσει προβλήματα λόγω του σχετικά μικρού πλάτους της καμπίνας. Ο όγκος του χώρου αποσκευών όμως είναι απόλυτα ικανοποιητικός και ορίζεται στα 275 λίτρα.