Tα 8 νέα ηλεκτρικά & όλη η EQ γκάμα της Mercedes

2.306 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2021)

Η Mercedes συνεχίζει το λανσάρισμα νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων αυξάνοντας συνεχώς τα μέλη της EQ οικογένειας. Ως εκ τούτου το autotriti.gr ετοίμασε έναν σύντομο οδηγό με όλα τα ηλεκτρικά που μας έχει συστήσει έως και σήμερα επίσημα η premium γερμανική φίρμα.

Η Mercedes βρίσκεται καθ΄ οδόν προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της έχοντας ήδη συστήσει τα πρώτα της αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά, ενώ προετοιμάζει ακόμα περισσότερα, κάποια από τα οποία έχει ήδη παρουσιάσει. Κοινό χαρακτηριστικό όλων, πέραν από τους μηδενικούς ρύπους, αποτελεί η ονομασία, αφού όλα χαρακτηρίζονται από τα δύο γράμμα EQ, που αντιπροσωπεύει την ηλεκτρική «οικογένεια» των μοντέλων της γερμανική φίρμας. Τα πιο πρόσφατα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Mercedes έκαναν την εμφάνισή τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο πολύ νωρίτερα έχουν παρουσιαστεί άλλα, κάποια από τα οποία βρίσκονται διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Ως εκ τούτου του autotriti.gr ετοίμασε έναν σύντομο οδηγό με όλα τα ηλεκτρικά που μας έχει συστήσει έως και σήμερα επίσημα η Mercedes.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
EQA
Κάνοντας την αρχή από την EQA, η λεγόμενη και ως «ηλεκτρική GLA» είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παρουσίασε η Mercedes. Το μικρομεσαίο χωρίς ρύπους SUV ξεκινά στην ελληνική αγορά από τις 49.590 ευρώ και προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις (EQA 250, 300 4MATIC και 350 4MATIC). Με ισχύ που ξεκινά από τους 190 ίππους και φτάνει τους 292 στην κορυφαία έκδοση, η EQA έχει αυτονομία 426 χιλιομέτρων, ενώ ο στάνταρ υγρόψυκτος on-board φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος γεμίζει την μπαταρία σε λιγότερο από έξι ώρες (Wallbox 11 kW) ή σε 8,5 ώρες (Wallbox 7,4 kW), ενώ σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος έως 110 kW η πλήρωση από 10% στο 80% γίνεται σε μόλις 30 λεπτά! 


 
EQC
Συνεχίζοντας με τα μοντέλα που είναι διαθέσιμα στην αγορά αυτή τη στιγμή, σειρά έχει η EQC που διατίθεται στην έκδοση 400 4MATIC με κόστος από 76.630 ευρώ. Το πολυτελές compact SUV βασίζεται στα πρότυπα της GLC, προσφέροντας όμως ισχύ 408 ίππων. Η αυτονομία εντός πόλης σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας κυμαίνεται μεταξύ 374-417 χιλιομέτρων, ενώ Ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας (80 kWh) εξαρτάται από την ισχύ του φορτιστή. Μπορεί να χρειαστούν 11 ώρες σε Wallbox (έως 7,4 kW) ή μόλις 40 λεπτά από το 10% στο 80% με ταχυφορτιστή. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto