• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δίχως αμφιβολία, η Alfa Romeo Giulietta αποτελεί ένα από τα ομορφότερα μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας, ενώ φέτος υπεβλήθη σε μία διακριτική ανανέωση.

Το φαρδύτερο πίσω μέρος της BMW Σειρά 4 τονίζει τον sport - πισωκίνητο προσανατολισμό του μοντέλου.

Το εμπρός τμήμα του ανανεωμένου Ford Focus φέρει τη μάσκα σε στιλ Aston Martin , γεγονός που προσθέτει πόντους δυναμισμού στο μοντέλο.

Η νέα Mercedes-Benz C-Class διακρίνεται για την κομψή της σχεδίαση, όπου είναι έκδηλη η προσπάθεια να μοιάζει όσο το δυνατόν στην S-Class.

Ένα από τα πιο ξεχωριστά στοιχεία του νέου Aygo, είναι η δυναμική και σύγχρονη εμφάνισή του.

Τα ομορφότερα μοντέλα του 2014

31.018 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/8/2014

Ανάμεσα στο πλήθος μοντέλων που δοκιμάσαμε ή γνωρίσαμε την τρέχουσα χρονιά, διαλέγουμε εκείνα που διακρίθηκαν για τα …κάλλη τους, καθώς ένα αυτοκίνητο δεν αρκεί μόνο να «είναι» πρέπει και να «φαίνεται».

 
Υπάρχουν πολλά κριτήρια που εξετάζει ο κάθε ένας υποψήφιος αγοραστής, όταν κάνει την έρευνά του για το ποιο αυτοκίνητο θα διαλέξει. Τα περισσότερα από αυτά απευθύνονται στη λογική και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, τις επιδόσεις, την οδική συμπεριφορά, την οικονομία χρήσης, την τιμή αγοράς, την εσωτερική ευρυχωρία και τον διαθέσιμο εξοπλισμό, με τη σειρά προτεραιότητας να καθορίζεται με βάση τις προτεραιότητες του καθενός.

Τι γίνεται, όμως, με το συναίσθημα; Σε αυτό απαντά –κυρίως- η σχεδίαση του οχήματος και –κακά τα ψέματα- όσο και αν εξορθολογικεύουμε τα πράγματα, είναι μία παράμετρος που δύσκολα παραβλέπεται. Ειδικά από όσους έχουν πληγεί από το «μικρόβιο» της αυτοκίνησης και αντιλαμβάνονται το αυτοκίνητό τους ως το «απόλυτο παιχνίδι ενηλίκων». Ισχύει, δηλαδή, ότι και στις σχέσεις: Για να είσαι με κάποιον μαζί ερωτικά δεν αρκεί να είναι καλός, πρέπει και να σου αρέσει…

Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, διαλέξαμε εκείνα τα μοντέλα που μας έκαναν «κλικ» αισθητικά μέσα στη χρονιά που διανύουμε, ενώ προσπαθήσαμε να καλύψουμε με τις επιλογές μας ένα μεγάλο μέρος της αγοράς αυτοκινήτου. Έτσι, θα βρείτε το νέο μίνι μοντέλο της Toyota, το νέο
Toyota Aygo, αλλά και δύο εκπροσώπους της μικρομεσαίας κατηγορίας, τα ανανεωμένα Alfa Romeo Giulietta και Ford Focus. Δεν μπορούσαμε, όμως, να αφήσουμε έξω από το θέμα μας τους δύο βασικούς εκπροσώπους της premium κλάσης, τις BMW και Mercedes, δύο εταιρείες που παρουσίασαν φέτος δύο άκρως εντυπωσιακά μοντέλα. Λόγος γίνεται για τη νέα BMW Σειρά 4, αλλά και την τελευταία εκδοχή της Mercedes C-Class.